Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στην απεργία συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας που με ψήφισμά του καταγγέλει την πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί σε παρατεταμένη ύφεση και οδηγεί σε λουκέτο δεκάδες επιχειρήσεις.
Το ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα 19 Οκτωβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη...
 και ώρα 11:00΄, ο Εμπορικός –
Επαγγελματικός και Βιοτεχνικός Κόσμος της Βέροιας, υλοποιώντας απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, έκλεισε τα καταστήματά του – μαζεύτηκε μπροστά από τα Γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βεροίας, με κεντρικό αίτημα της ελληνικής μεσαίας επιχειρηματικότητας τον τερματισμό της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακή πορεία της Χώρας, η οποία δημιουργεί και παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, διευρυμένα ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη.

Η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της «πραγματικής» οικονομίας), που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά της απασχόλησης» σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα σήμερα, με τα προαναγγελλόμενα νέα μέτρα υπερφορολόγησης και τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εισοδημάτων καταναλωτών και επιχειρηματιών (ΦΠΑ - έμμεσοι φόροι - κατάργηση αφορολόγητου ορίου και εκπτώσεων φόρου) επενδύσεις από και προς τις μικρές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Εμπόρων και των Επαγγελματοβιοτεχνών της Βέροιας δηλώνουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή μας στα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε πρωτοφανή συρρίκνωση της επιχειρηματικής δράσης.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της αγοράς και οικονομίας της.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Πρόεδροι & τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Εμπορικού Συλλόγου Βεροίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και
Βιοτεχνών Βεροίας θα καταθέσουν το ψήφισμα αυτό στον Αντιπερεφερειάρχη Ημαθίας και στους βουλευτές Ημαθίας, στο οποίο συμπυκνώνονται οι απόψεις και οι προτάσεις της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες:
Λέμε ΝΑΙ:
-στο νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών,
-στην πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής σε όλα τα επίπεδα,
-στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη Χώρα μας για να βγει
σύντομα από την κρίση.
Λέμε ΟΧΙ:
-στην πτώχευση των Ελλήνων και τη «δήμευση» της περιουσίας τους, ακόμα και με κατασχέσεις – πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής
στέγης,
-στην υπερφορολόγηση και την ευκολία με την οποία, κάθε Κυριακή,
ανακοινώνονται τα νέα φορολογικά μέτρα της…. Εβδομάδας,
-στην υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας των οικογενειών μας,
-στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την κατάργηση της μεσαίας ελληνικής παραγωγικής τάξης,Ø στην ανασφάλεια της εργασίας, με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την μείωση των μισθών που απαιτεί η Τρόικα δια των ατομικών συμβάσεων εργασίας στη θέση των συλλογικών, που θα σημάνει εξαθλίωση των ανθρώπων της εργασίας και πλήγμα στον κοινωνικό ιστό
-στην «άλωση» της Αγοράς από τα ολιγοπώλια των πολυεθνικών κολοσσών, με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρηματικών υπερχώρων,Ø στην πλήρη απελευθέρωση του στάσιμου και πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου,Ø στη μετατροπή των παραδοσιακών εμπορικών δρόμων σε «νεκροταφεία»,
με τα «λουκέτα» των καταστημάτων, που πληθαίνουν καθημερινά και μας οδηγούν στην ανεργία και τη φτώχεια,
-στη λεηλασία των συντάξεων και των εισοδημάτων των πολιτών,
-στο «στέγνωμα» της Αγοράς από τις Ελληνικές Τράπεζες
Με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν παραιτούμαστε του δικαιώματός μας να εκφράσουμε τις έντονες ανησυχίες μας για την τροπή που έχουν λάβει οι οικονομικές εξελίξεις.

Γι’ αυτό:

Καταγγέλλουμε την προπαγανδιστική λογική του κοινωνικού αυτοματισμού.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στη διαρκώς επιχειρούμενη τεχνητή πρόκληση και διέγερση αντανακλαστικών, μέσω της στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων, τακτική αποπροσανατολιστική από τα πραγματικά προβλήματα.

Καλούμε τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας να μην υποκύπτουν σε εκφοβισμούς, ψευτοδιλήμματα και προπαγανδιστικές διακηρύξεις απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Δεσμευόμαστε να εξακολουθήσουμε να αρθρώνουμε δυναμικό και διεκδικητικό λόγο, πρωτοστατώντας σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης και υποστήριξης με κάθε τρόπο όλων αυτών που υφίστανται τις συνέπειες μιας κρίσης για την οποία ουδόλως ευθύνονται.
Αναλαμβάνουμε στοχευμένες δράσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αντίστοιχες ανάγκες της κοινωνίας.
Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση και από όλα τα κόμματα να ακούσουν τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών για επιβίωση και την πλήρη αντίθεση των
υγειών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου στην ασκούμενη πολιτική των σκληρών οικονομικών μέτρων. Έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες ενώνουμε την φωνή μας
Όχι σε βαθύτερη ύφεση
Όχι σε νέα φορολογικά βάρη
Ναι στην αυθεντική ανάπτυξη
Ναι σε μια παραγωγική Ελλάδα
Ψηφίζεται Ομόφωνα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Ψήφισμα αυτό δόθηκε σήμερα:
-Στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας
-Στον Βουλευτή Ημαθίας κ. Άγγελο Τόλκα και θα δοθεί και στους άλλους 3 Βουλευτές Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: