Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

φωτ. από ΛΑΪΚΟΥΡΑ
Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί το κτήριο και τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας από τους εργαζόμενους κατόπιν απόφασης του συλλόγους τους.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την Κυβερνητική πολιτική που τους εξαθλιώνει και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη και αύριο που είναι η Γενική Απεργία...

Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν τη στοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και την υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών και την πρακτική της Κυβέρνησης για διαχωρισμό υπαλλήλων δύο ταχυτήτων.
Ζητούν τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ή του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος. Ζητούν να μην μειωθούν οι μισθοί τους στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου, τη δίκαιη και ισότιμη βαθμολογική και μισθολογική ένταξη, αλλά και τη διατήρηση των οργανικών θέσεων στον Οργανισμό Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους και το ψήφισμα που δημοσιοποίησαν λένε: «Τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διάσωση της χώρας από τη Χρεοκοπία έχουν ως στόχο ουσιαστικά την απογύμνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και την απόλυση εργαζομένων με το πρόσχημα της εργασιακής εφεδρείας. Στα πλαίσια υποταγής στις επιταγές της Τρόικα λαμβάνονται αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα. Το Δημόσιο χρέος δε δημιουργήθηκε από τους Δημοσίους Υπαλλήλους αλλά από την κακοδιαχείριση και την απουσία σωστού φορολογικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: