Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

Πραγματοποιήθηκε με καλή συμμετοχή Εργαζόμενων , Επαγγελματιών, Αγροτών, Γυναικών και Συνταξιούχων η Σύσκεψη, που συγκάλεσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη .Αφορμή για τη Σύσκεψη η οργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης στον Πεζόδρομο των Γιαννιτσών ( Πλατεία ΕΠΟΝ ) τη Τετάρτη 19 Οκτώβρη . Στόχος ουσιαστικός η προσπάθεια οργάνωσης των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα εφαρμοζόμενα αντιλαϊκά...μέτρα στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης .
Έγιναν αρχικά τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των συσπειρώσεων, που είχαν τη πρωτο-βουλία για τη Σύσκεψη και στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους παραβρισκόμενους για να εκφρά-σουν τους προβληματισμούς τους και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις για τη καλύτερη έκφρα-ση της αγανάκτησης όλων , όσους η ανεργία , οι συνεχείς μειώσεις μισθών-μεροκάματων & συν-τάξεων , οι εφεδρείες , τα «κεσάτια» στις επαγγελματικές ασχολίες & τα εμπορικά μαγαζιά , οι απλήρωτες αγροτικές παραγωγές & το σχεδόν ανύπαρκτο αγροτικό εισόδημα , τα συνεχή «χαρά-τσια» , έχει φτάσει στο απροχώρητο . Την ίδια στιγμή οι υπεύθυνοι δημιουργίας της κρίσης και του ελλείμματος φυγαδεύουν τον πλούτο , που δημιούργησαν με τη βοήθεια των κυβερνώντων και εκμεταλλευόμενοι τα λαϊκά στρώματα , στις τράπεζες της Ελβετίας .
Τοποθετήσεις έκαναν από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ & το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιαννιτσών ο Φάνης Κουτούφης , από τη Πανελλαδική Επιτροπή της ΠΑΣΥ & τον Αγρ.Σύλλογο Μενηίδας ο Παναγιώτης Γιώγας , από τη ΠΑΣΕΒΕ & το Σύλλογο Λογιστών η Κατερίνα Χατζη-βασιλειάδου , από τη Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων ο Σταμάτης Ζεγγίνης , από το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Πέλλας ο Λευτέρης Αβραμίδης , o εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πέλλας Χρήστος Σίσκος , εργαζόμενοι από το χώρο της Υγείας , Εκπαιδευτικοί και άλλοι .
«Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική - λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.
Έχουμε ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα «διπλώνει». Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα. Θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων» , τόνισε στο κλείσιμο της Σύσκεψης ο Φάνης Κουτούφης από το ΠΑΜΕ , καλώντας όλους στην απεργιακή συγκέντρωση τη Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) .

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση
Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Ε.Β.Ε.
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: