Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Διεθνής Αναρχική Συνάντηση 2012- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

9 - 12 Αύγουστος, 2012 St. Imier (Ελβετία)
Για τον εορτασμό των 140 χρόνων από το συνέδριο του St. Imier, ιδρυτική πράξη της αντιεξουσιαστικής διεθνούς, η Γαλλόφωνη Αναρχική Ομοσπονδία (IFA) και η Ορεινή Ελευθεριακή Ομοσπονδία (OSL) καλούν ομάδες, συλλογικότητες καθώς και άτομα που αυτοχαρακτηρίζονται ως κοινωνικοί αναρχικοί να συμμετάσχουν στη Διεθνής Αναρχική Συνάντηση 9 - 12 Αύγουστος στο χωριό St. Imier...Η συνάντηση αυτή δεν θα είναι μόνο η αφορμή για να τιμηθεί η μνήμη του παρελθόντος και για να συζητήσουμε για την ιστορία των "ιδρυτών της σκέψης μας" μας που πολλοί από αυτούς δεν έχουν χάσει την αξία τους. Θα αποτελέσει, επίσης, την ευκαιρία να εξετάσουμε το παρόν και τις αμέτρητες μεταλλάξεις του και να κοιτάξουμε προς το μέλλον.

Αλλά αυτό που κυρίως θα γίνει είναι ανταλλαγή και μοίρασμα απόψεων. Στη διάρκεια 4 ημερών θα ζήσουμε μαζί, θα φάμε μαζί, θα ακούσουμε ο ένας τον άλλον, θα γνωριστούμε ή θα ιδωθούμε και πάλι, ίσως θυμώσουμε ή συμφιλιωθούμε μεταξύ μας, θα δούμε θέατρο, ταινίες και συναυλίες, θα δείξουμε τη βοήθεια και την καλοσύνη μας ο ένας για τον άλλο ... και πολλά άλλα πράγματα που θα τα επεξεργαστούμε εκείνες τις μέρες.

Για να φιλοξενήσουμε τις συζητήσεις, τις προβολές ταινιών, τις θεατρικές παραστάσεις, την Έκθεση Βιβλίου και τους συμμετέχοντες διαθέτουμε ήδη κάποια υποδομή.

- Το παγοδρόμιο που θα φιλοξενήσει την Έκθεση Βιβλίου. Υπάρχει, επίσης, ένας χώρος όπου θα δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις στάθμευσης. Θα υπάρξει, ακόμα, κάποιο ελεύθερο μέρος.

- Το κάμπινγκ θα είναι δίπλα από το παγοδρόμιο. Στην πραγματικότητα, σκεφτόμαστε να το μετατρέψουμε σε κάτι σαν γειτονιά όπου ο καθένας θα έχει το δικό του χώρο να μαγειρέψει και το δικό του τρόπο εργασίας. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα να έχουν συγκεκριμένες γειτονιές. Το ντους και οι τουαλέτες θα είναι στο παγοδρόμιο.

- Το Noir Espace, αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο του St. Imier, περιλαμβάνει ένα σινεμά, μια μικρή αίθουσα για θέατρο και συναυλίες, ένα χώρο έκθεσης και ένα μπαρ. Αυτό το μέρος θα χρησιμεύσει, επίσης, ως σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

- Η αίθουσα εκδηλώσεων του St. Imier διαθέτει ένα μεγάλο θέατρο 500 θέσεων και αίθουσα συνεδρίων για 200 άτομα. Υπάρχει επίσης ένα μπαρ και μια κουζίνα.

- Το κοινωνικό κέντρο του St-Imier διαθέτει ένα θέατρο 100 θέσεων, αίθουσα έκθεσης και άλλες μικρές αίθουσες.

- Στις αίθουσες του Γυμναστηρίου του χωριού, θα μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε κοιτώνες και χώρους φροντίδας παιδιών.

- Στο χωριό St. Imier, υπάρχουν άλλες υποδομές, όπως για παράδειγμα, η πισίνα (που είναι δίπλα από το παγοδρόμιο) .

Στην ιστοσελίδα μας στο http://www.anarchisme2012.ch/ υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και το πνεύμα της συνάντησης. Θα ενημερώνεται σχετικά με την εξέλιξη των προετοιμασιών. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ήδη ένα μέρος του αρχικού προγράμματος. Το πρόγραμμα αυτό είναι, φυσικά, ατελές και ίσως υποστεί σημαντικές αλλαγές συν τω χρόνω πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Θα ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα.

Συνέδρια / εργαστήρια / συζητήσεις:
- Normand Baillargeon : Apprendre pour résister ou Les intellectuels et la lutte de classes ou Rocker et l'anarchisme ou Athéisme et libre-pensée (thème pas encore fixé) - Marianne Enckell : Le Jura suisse berceau de l'anarchisme et une promenade pour visiter les lieux forts de l'histoire du mouvement ouvrier - Hugues Lenoir : La place de l'éducation chez les anarchistes - Claire Auzias : Louise Michel et les Roms - Philippe Pelletier : Élisée Reclus et la géographicité libertaire - Xavier Renou : La désobéissance civile (conférence et ateliers) - René Berthier : Bakounine ou Proudhon ou L'anarcho-syndicalisme et l'organisation de la classe ouvrière (thème pas encore fixé) - Mario Pinto (en portugais) : La crise économique - Wally Rosell : Sport et anarchisme (expo affiches espagnoles / expo Commune de Paris / expo autocollants politiques) - Alejandro (FA Ibérique - en castillan) : Anarchisme et mathématiques - Giordano (FA Italienne - en italien) : Les politiques de santé à l'épreuve des inégalités sociales - Jacques Grinvald : La décroissance.

Συμμετέχετε στη συνάντηση. Γίνετε μέλος της οργανωτικής επιτροπής! Καλέστε ομάδες, συλλογικότητες, άτομα, κλπ.
Ευχόμαστε αυτή η συνάντηση να είναι σημαντική, όχι μόνο από την πλευρά της πολιτικής της σημασίας, αλλά και από την πλευρά αυτής της ίδιας ως συνάντησης. Οι συζητήσεις που θα γίνουν γύρω από τον τόπο μαγειρέματος θα έχουν την ίδια αξία με αυτές που γίνονται στις μεγάλες αίθουσες. Ακόμα κι αν η όλη υποδομή είναι περιορισμένη, ο πραγματικός χώρος είναι στην ουσία πολύ μεγαλύτερος. Είναι ανώφελο να προσπαθήσουμε να παραθέσουμε εδώ ένα εξαντλητικό κατάλογο των πιθανών δραστηριοτήτων.

Παρά τα μειονεκτήματα, χρειαζόμαστε βοήθεια για πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να κάνουμε έναν αρχικό κατάλογο. Χρειαζόμαστε κουζίνες (πρέπει να προετοιμαστούμε για τη διατροφή 1000-2000 ανθρώπων, ίσως και περισσότερων).

Εκτός από μαχαιροπήρουνα χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα να φτιάξουμε αρκετά ανοιχτές συλλογικές κουζίνες. Θέλουμε ιατρικές ομάδες, συγκρότηση παιδικού σταθμού, ανθρώπους να βοηθήσουν στη φύλαξη των παιδιών, κινούμενα σχέδια και παιχνίδια για παιδιά.
Χρειαζόμαστε, ακόμα, μεγάλες τέντες, μουσαμάδες, σκοινιά, δεξαμενές νερού και όλα όσα χρειάζονται για την κατασκευή ενός κάμπινγκ.
Χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν ικανότητες σε ηλεκτρισμό και ήχο, για τις συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Χρειαζόμαστε ανθρώπους να συμμετέχουν στις μεταφράσεις των συζητήσεων. Για να καταγράψουμε και διατηρήσουμε τη μνήμη και να μοιραστούμε με άλλους αυτή τη συνάντηση κ.λπ. χρειαζόμαστε ανθρώπους και υλικό. Και φυσικά χρειαζόμαστε ανθρώπους να προτείνει την οργάνωση δράσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενταχθείτε στην οργανωτική επιτροπή και τις ομάδες εργασίας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να απευθυνθείτε στο δικτυακό τόπο www.anarchisme2012.ch ή απευθείας στη συνεργατική πλατφόρμα εργασίας "crabgrass" με το να ενταχθεί στην ομάδα rencontre Internationale de l'anarchisme St-Imier 2012 (https://we.riseup.net/anarchisme_2012_st)

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, Οκτώβρης 2011.

Related Link: http://www.anarchisme2012.ch/

Δεν υπάρχουν σχόλια: