Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ - ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ 29-30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σύσκεψη της Αντικαπιταλιστικές Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Ημαθίας- Πέλλας. Από τον νομό Ημαθίας εκπροσωπήθηκαν και οι τρεις επαρχίες (Νάουσα, Βέροια, Αλεξάνδρεια).
Αναλύθηκαν οι βασικές θέσεις της οργάνωσης (να πέσει η κυβέρνηση, αποχώρηση από Ε.Ε.και ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας, εργατικός έλεγχος στους χώρους εργασίας,αντιρατσισμος, κλπ). Οι εισηγητές...επεσήμαναν ότι απορρίπτουν το μοντέλο του γραφειοκρατικού και ανελεύθερου "υπαρκτού σοσιαλισμού", που η ίδια η ζωή τον γκρέμισε, όπως και την έμμονη στην Ενωμένη Ευρώπη", που περίτρανα αποδείχθηκε ότι είναι του μεγάλου κεφαλαίου και θηλιά στους ευρωπαϊκούς λαούς.
Στον πλουσιο διαλογο που αναπτυχθηκε, με τα ερωτηματικα και προτασεις των συμμετεχοντων, το συμπερασμα ηταν οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναπτυσσεται αντιιεραρχικα οπου υπαρχουν αγωνιστες που θελουν να παλεψουν οργανωμενα για τα λαικα προβληματα πρωτοβουλα, προτεινοντας θεσεις και σεβομενοι τα κινηματα.
"Ειμαστε μετωπο αγωνιστων για την ανατροπη", οπως το συνοψισε μελος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Η συσκεψη εκλεισε με εκλογη αντιπροσωπων που θα εκπροσωπησουν τους δυο νομους μας στην ΣυνδΙασκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο τελος Οκτωβριου στην Αθηνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: