Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Του
Λ. Κιοσέογλου
Στο πνευμα των γενικευμενων περικοπων λογω μνημονιων, και με αφορμη τα προσφατα γεγονοτα μετα την αναπαντεχη καταργηση του γυμνασιου Πλατεος,το οποιο τελει πλεον υπο καταληψη απο μαθητες, γονεις και κατοικους,θα ηθελα να σχολιασω των ρολο των θεσμων, και των φυσικων προσωπων που τους ενσαρκωνουν.Αναρωτιομουν δηλαδη,πως θα ηταν η κατασταση, αν η δημοτικη αρχη ανηκε, ιδεολογικα πρωτα, και μετα πολιτικα,στον...χωρο της ευρυτερης αριστερας.
Εχοντας κατα νου, απο την μια το φωτεινο παραδειγμα του δημαρχου Ελληνικου,του Χρηστου Κορτζιδη,ο οποιος δυο φορες προεβει σε απεργια πεινας δεκαδων ημερων (με κινδυνο της ιδιας του της ζωης), προκειμενου να μην περασουν τα αισχη που ετοιμαζε για τον δημο του η προηγουμενη, αλλα και η σημερινη κυβερνηση,και απο την αλλη αυτο του Αποστολου Γκλετσου, ο οποιος δεν ανεχτηκε να πληρωσουν στα διοδια, το παρτυ του Μπομπολα με τις κυβερνησεις, οι δημοτες του, αναποφευκτα σκεφτομουν, ΤΙ θα μπορουσε να κανει ενας δημαρχος σε περιπτωσεις οπως αυτη του Πλατεος.
Αφου πλεον ο Καλλικρατης επιφυλασσει στην τοπικη αυτοδιοικηση τον ρολο του φοροεισπρακτικου μηχανισμου,ενω ταυτοχρονα τα διοικητικα κεντρα ληψης αποφασεων παραμενουν αλλου,αψηφωντας τις πραγματικες αναγκες και τις τοπικες κοινωνιες,θα μπορουσε:
1.Να σταματησει ΟΛΕΣ τις διοικητικες πραξεις που αφορουν την εισπραξη γενικων εσοδων
2.Να σταματησει την λειτουργια των δημοσιων υπηρεσιων,αρχης γενομενης απο την δημαρχια
3.Να διακοψει οποιαδηποτε επαφη με κυβερνητικα (και μη) στελεχη, χαρακτηριζοντας τα επισημα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ στα ορια του δημου, και τελος
4.Να μπει ο ιδιος μπροσταρης σε ολες τις μορφες κινητοποιησεων που θα αποφασιστουν απο μια ανοιχτη λαικη συνελευση,με ορους ΑΛΗΘΙΝΗΣ δημοκρατιας, στο πνευμα των πλατειων που γεμισαν την χωρα.
Μια μικρη λεπτομερεια:στα παραδειγματα των δυο προηγουμενων δημαρχων, ο μεν πρωτος ανηκει στον χωρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο δευτερος στο ΚΚΕ...
Αρα εχει να κανει με την πολιτικη αποψη και στοχευση. Δεν μπορει ο δημαρχος Αλεξανδρειας, ενα παραπανω εχοντας ιδιαιτερη πατριδα το Πλατυ, αλλα και ανατρεχοντας στην πολιτικη καταγωγη της οικογενειας (ασχετα αν δεν την ακολουθησε), να πραξει κατι αναλογο;
Τα ''δηθεν'' αντιμνημονιακα λογιδρια της αξιωματικης αντιπολιτευσης δεν πειθουν κανεναν. Τα μνημονια ανατρεπονται στην πραξη ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ, ενιοτε με την συμμετοχη των εκλεγμενων τοπικων αντιπροσωπων.
ΕΚΕΙ θα κριθουν ΟΛΟΙ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Ιδου η ροδος,ιδου και το πηδημα..


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ...

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ "ΛΑΜΟΓΙΩΝ " ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΥ Η ΔΗΜΟΥ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ!!
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ...ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΣΑΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ, ΑΠΟΜΟΝΟΝΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε παλικαράδες της Αριστεράς που για όλα τα προβλήματα βρίσκεται λύσεις!!!!
«έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο»

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ
ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΟΠΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ.

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΨΙΛΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΝΑΙ ΟΛΟΙ

http://www.youtube.com/watch?v=Nq6qU8Qm-PI

ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ είπε...

Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΙΓΜΕΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ,ΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ..ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΠΑΨΕΙ,ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ..ΚΙ ''ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ,ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ'',ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ,ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΟΧΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ!