Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ενταση επικράτησε όταν η Αννα Διαμαντοπούλου απαντώντας στον εισηγητή του ΚΚΕ που .....
δήλωσε ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί, τού ζήτησε να "ανακαλέσει τη μεγαλοπρεπή δήλωση" σημειώνοντας σε οξείς τόνους ότι "ο νόμος αφορά και εφαρμόζεται από τους πολίτες είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στο ΚΚΕ".
Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε σειρά αλλαγών για τις οποίες είχε δεσμευτεί, επιδιώκοντας να αποσπάσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και των πανεπιστημιακών, αποσύροντας μεταξύ άλλων τη διάταξη, με την οποία εξομοίωνε τις πενταετείς σπουδές με μάστερ.

Απορρίφθηκε επίσης η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου.

Σε δηλώσεις της πριν από την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης, η κυρία Διαμαντοπούλου είχε απευθύνει νέα έκκληση συναίνεσης: "Το σχέδιο για την αλλαγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχει 80 άρθρα. Επί αυτών η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου της, κατέθεσε προτάσεις σε 9 σημεία. Σε όλα έχουν γίνει παρεμβάσεις και συνθέσεις, εκτός από δύο θέματα που είναι η εκλογή του Πρύτανη και του Κοσμήτορα. Δεν θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να ακυρώσουν τη συναίνεση", σημείωσε η υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Αρης Σπηλωτόπουλος, με δηλώσεις του στο "Βήμα Fm" ήταν απορριπτικός στο ζήτημα των Πρυτάνεων, υπενθυμίζοντας ότι διορισμένες πρυτανικές αρχές υπήρξαν μόνο σε μη δημοκρατικές περιόδους.

Η συζήτηση για το σχέδιο νόμου που διεξάγεται εν μέσω αντιδράσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας, θα συνεχιστεί το απόγευμα -οπότε έχει προγραμματισθεί και η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου- και ολοκληρώνεται αύριο με την ψηφοφορία.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: