Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Το παράρτημα Ημαθίας της Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία πραγματοποιεί, από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2011, το 5ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο. Οι μαθητές διαμένουν στα Ξενοδοχεία «ΒΕΡΜΙΟ» και «ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ». Καθημερινά το Σχολείο αναπτύσσεται σε δύο ημερήσιες ζώνες.
Το πρωί πραγματοποιούνται...σε 5 διδακτικές ώρες τα μαθήματα. Το πρόγραμμα διδασκαλίας, η ύλη και οι καθηγητές που διδάσκουν, τελούν υπό την εποπτεία και επιστημονική καθοδήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ειδικευμένων συνεργατών του Παραρτήματος Ημαθίας.

Το απόγευμα οι μαθητές δραστηριοποιούνται στο πάρκο του Αγίου Νικολάου Νάουσας το οποίο διαθέτει γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, κολυμβητήριο και γυμναστήριο ολυμπιακών προδιαγραφών και διαμορφωμένες δασικές εκτάσεις για περιπάτους και επαφή των μαθητών με τον σπάνιο φυσικό πλούτο της περιοχής. Ακόμα οι μαθητές συμμετέχουν στη Λέσχη Ανάγνωσης, παρακολουθούν διαλέξεις που άπτονται μαθηματικών θεμάτων και προάγουν τη μαθηματική σκέψη και διασκεδάζουν με κινηματογραφικές ταινίες ή μουσικές βραδιές. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος (www.emeimathias.gr) όπου έχει αναρτηθεί το πλήρες πρόγραμμα του Σχολείου.

Στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο «Βέρμιο» ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ κ. Λευτέρης Ασβεστόπουλος δήλωσε ότι ο απολογισμός του έργου των Μαθηματικών Σχολείων που ιδρύθηκαν και ξεκίνησαν την λειτουργία τους με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ είναι ιδιαίτερα θετικός καθώς συνέβαλαν στην ανάπτυξη της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας. Έως σήμερα στο Θερινό Σχολείο της Ημαθίας έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 800 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα. Για την Ημαθία προκύπτουν σημαντικά οφέλη καθώς προσελκύεται τουρισμός σε περίοδο χαμηλής ζήτησης, ο κύκλος εργασιών έως τώρα, μόνο του Σχολείου, έχει αποδώσει περισσότερα από 300.000 ευρώ τα οποία έχουν αναλωθεί στην αγορά υπηρεσιών από την τοπική αγορά. Οι μαθητές που συμμετέχουν αποκομίζουν πολύτιμη μαθηματική γνώση και έχουν την ευκαιρία να επικοινωνούν με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων ενώ παράλληλα αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις με συνομηλίκους τους που έχουν ίδια ενδιαφέροντα και κοινούς προβληματισμούς.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας κ. Χρήστος Παππάς στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην στήριξη που παρέχει ο Δήμος Νάουσας στο θερινό μαθηματικό σχολείο που διοργανώνεται για 5ο χρόνο στον Άγιο Νικόλαο και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας που στηρίζουν με την εργασία τους την λειτουργία του σχολείου.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΜΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών κ. Αργύρης Φελλούρης εξέφρασε την έμπρακτη στήριξη της ΕΜΕ προς το σχολείο της Ημαθίας και αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες της Ελληνικής μαθηματικής διαγωνιστικής ομάδας καθώς σε τρείς διεθνής μαθηματικούς διαγωνισμούς η ομάδα μας κατέκτησε 13 μετάλλια (μάλιστα ένα από αυτά είναι χρυσό) και τρείς τιμητικές διακρίσεις.

Εκ μέρους της ΟΕΦΕ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Ημαθίας κ. Νίκος Ρουσάκης ευχήθηκε στους μαθητές μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων να είναι σοφότεροι και να έχουν εμβαθύνει στο γοητευτικό και συναρπαστικό κόσμο των μαθηματικών. Τέλος δήλωσε ότι η ΟΕΦΕ θα συμπαρίστανται σε τέτοιου είδους ουσιαστικές δραστηριότητες που προάγουν την επιστήμη προς όφελος των μαθητών.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Λευτέρης Ασβεστόπουλος ευχαρίστησε τους διδάσκοντες, τους εθελοντές του 5ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου της Ημαθίας και τους χορηγούς ΟΠΑΠ, ΟΕΦΕ, Μπουτάρη Κων/νο και ΔΕΛΚΟΦ ΑΕ που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του σχολείου. Και σημείωσε ότι το 5ο ΜΚΣ είναι ένα ανοικτό σχολείο στη κοινωνία και προσκάλεσε τους εκπαιδευτικούς αλλά και όποιους πολίτες επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: