Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Έρχεται το εθνικό μητρώο για τα προνοιακά επιδόματα

Με τη δημιουργία του εθνικού μητρώου για τα προνοιακά επιδόματα ευελπιστεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι θα αποκαλυφθούν όσοι δεν είναι δικαιούχοι αλλά τα εισπράττουν.
Όπως τονίστηκε κατά τη...διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο εξής όλοι όσοι λαμβάνουν προνοιακό επίδομα θα πρέπει να καταχωρηθούν σε ψηφιακή πλατφόρμα , με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα περιλαμβάνουν αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστραφούν τα χρήματα απ' όσους αδικαιολόγητα τα έπαιρναν τόσα χρόνια. Αυτό είναι εφικτό, ακόμη και ύστερα από δικαστικές αποφάσεις τόνισε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον υφυπουργό να επισημαίνει πως αυτό θα γίνει κατά περίπτωση και δεν θα αφορά ανθρώπους, που είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, η οποία δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έλεγχοι συνεχίζονται σε τουλάχιστον 12 νομούς της χώρας και στην περιοχή της Λιβαδειάς εντοπίστηκε ότι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένο Δήμο λάμβαναν επίδομα για σοβαρή μορφή άσθματος, αλλά παράλληλα εργάζονταν ως υπάλληλοι στον εν λόγω δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: