Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΜΕΙΩΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ανάσα σε όσους πνίγονται από χρέη προς τις τράπεζες και έχουν ζητήσει ρύθμιση δίνει απόφαση του ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.
Μόλις χθες, δημοσιεύτηκε απόφαση με την οποία «διαγράφηκε» το 55% του χρέους που είχε ένας συνταξιούχος προς τρεις τράπεζες.
Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Κυριακούλη στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", ήδη στο Ειρηνοδικείο έχουν...συζητηθεί 15 αιτήσεις οφειλετών που έχουν ζητήσει ρύθμιση των χρεών τους προς τις τράπεζες, ενώ εκκρεμούν πάνω από 600, οι οποίες θα αρχίσουν να εκδικάζονται από το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται ο δημοσιογράφος, η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε έναν 60χρονο συνταξιούχο, ο οποίος όφειλε συνολικά 56.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος οφειλέτης, ο οποίος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη ύψους 600 ευρώ και είναι το μοναδικό οικογενειακό του εισόδημα, από το 2006 άρχισε να εμφανίζει αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών του και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να περισώσει ένα διαμέρισμα που έχει στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του "Αγγελιοφόρου", κατά την εξέταση της υπόθεσης το δικαστήριο εξέτασε τα πιθανά εισοδήματα του οφειλέτη και διαπίστωσε ότι δεν είναι εφικτή η αποπληρωμή των οφειλών που είχαν δημιουργηθεί προς τις τρεις τράπεζες. Με τη ρύθμιση που αποφασίστηκε από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης το ποσό των 56.000 ευρώ που όφειλε ο 60χρονος μειώθηκε σε 25.000 ευρώ, χρήματα τα οποία καλείται να καταβάλει ο οφειλέτης σε βάθος 14 χρόνων, με μηνιαία δόση ύψους 150 ευρώ.
Οπως έγινε γνωστό, από τις 15 αιτήσεις που ήδη έχουν εξεταστεί από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης οι περισσότερες είναι ευνοϊκές για τους οφειλέτες, ενώ μόνο μία μέχρι στιγμής έχει απορριφθεί, καθώς κρίθηκε ότι η αιτούσα δεν πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: