Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

O ANTIΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΔΑ ΝΗΣΕΛΙΟΥ, ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Γκαβαρδίνας από το ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 απευθύνθηκε στους πολίτες του δήμου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων τονίζοντας ότι εφεξής θα οδεύουν προς τον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών με αποτέλεσμα να πάψει να δέχεται η χωματερή στο Νησέλι τα σκουπίδια του δήμου και να πάψει οριστικά το μεγάλο... πρόβλημα με τη ρύπανση και την όχληση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Βέβαια, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, θα προκύψει αυξημένο οικονομικό κόστος αλλά η εξέλιξη αυτή ήταν επιβεβλημένη από την οδηγία της Ε.Ε.
Επίσης, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας έκανε σαφές ότι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις διοικητικές ποινές που προβλέπονται από το νόμο σχετικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όταν αυτά τα γράφει η Αστυνομία.
"Εγώ ως αρμόδιος αντιδήμαρχος είμαι υποχρεωμένος να επιβάλλων τις διοικητικές ποινές, αυτό λέει ο νόμος και όπως γνωρίζετε ορισμένοι εν ενεργεία συνάδελφοί μου έχουν καταδικαστεί για την ανοχή που έδειξαν" είπε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή αρκετές φορές με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και τους οποίους ενημέρωσε ότι ο δήμος θα εφαρμόσει τις διατάξεις και θα πρέπει και οι ίδιοι να αυτοπροστατευτούν. Είπε ότι αν ο δήμος είχε δημοτική αστυνομία τότε θα είχε συνολικά την ευθύνη τόσο για τα τραπεζοκαθίσματα όσο και για τα υπόλοιπα θέματα.
Τέλος, ο Ν. Γκαβαρδίνας αναφέρθηκε στο κανονιστικό πλαίσιο που ο δήμος Αλεξάνδρειας ψήφισε και είναι ίσως ο πρώτος δήμος στη χώρα που το υλοποιεί και αφορά στη λειτουργία των εμποροπανηγύρεων. Οι θέσεις των εκθετών, είπε ο αντιδήμαρχος, θα δίδονται με κλήρωση και αφού πληρούνται πρώτα οι προϋποθέσεις του νόμου.
Για το τέλος άφησε την "είδηση" ότι το πανηγύρι της Αλεξάνδρειας που γίνεται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου του χρόνου θα αλλάξει τοποθεσία χωρίς να προχωρήσει περισσότερο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που δεν κοιρήχθηκε πόλεμος κατά την διάρκεια τις στρατιωτικής σου θητείας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τό ύφος σου και η συμπεριφορά σου στούς πολίτες μου θυμίζουν χούντα, γιαυτό και κυκλοφορείς ως ανέκδοτο στην πόλη μας.Συμφωνώ με τον ανώνημο 7:28 αλλοίμονο μας αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο!