Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η απογραφή εκκίνησης του νέου "Καλλικρατικού" δήμου Βέροιας. Ορκωτοί λογιστές και υπηρεσιακοί παράγοντες κατέγραψαν τα περιουσιακά στοιχεία των δήμων που συνενώθηκαν και απαρτίζουν το νέο δήμο Βέροιας, τις απαιτήσεις από τρίτους καθώς και τα χρέη του σε τρίτους και...δάνεια. Στην συζήτηση του θέματα, η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τις οφειλές που άφησαν οι πρώην δήμοι. Σύμφωνα με τα στοιχοία που παρουσιάστηκαν, ο δήμος Βέροιας είχε οφειλές 11.237.852 ευρώ, ο δήμος Αποστόλου Παύλου 1.704.159 ευρώ, ο δήμος Βεργίνας 1.310.810 ευρώ, ο δήμος Δοβρά 304.425 ευρώ και ο δήμος Μακεδονίδος 1.448.307 ευρώ. Στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέτα Αρχοντάκη δήλωσε ότι ο δείκτης ρευστότητας του δήμου Βέροιας είναι πολύ χαμηλός και θα δυσκολευτεί ο δήμος να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Στην συζήτηση του θέματος, η παράταξη Τσαβδαρίδη μετέφερε την συζήτηση γύρω από τα οικονομικά του πρώην δήμου Βέροιας. Ο Βασίλης Γιαννουλάκης, πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του κ. Σκουμπόπουλου τόνισε ότι η παράταξή του άφησε το χρέος του δήμου Βέροιας στα 4.200.000 ευρώ και η διοίκηση Ουσουλτζόγλου πρόσθεσε άλλα 4.400.000 ευρώ οφειλές. Απαντώντας η κ. Ουσουλτζόγλου υποστήριξε ότι οι περικοπές στα τακτικά έσοδα των δήμων αλλά και οι συγχωνεύσεις των δημοτικών επιχειρήσεων πρόσθεσαν επιπλέον βάρη στα οικονομικά του δήμου. Επίσης τόνισε ότι ο δήμος Βέροιας δεν είναι μέσα στην λίστα των υπερχρεωμένων δήμων.

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις των πρώην δημάρχων, ο κ. Τσιούντας τόνισε ότι η διοίκησή του αποπλήρωσε οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ότι παρέδωσε δήμο με θετικό πρόσημο. Ο κ. Νεστορόπουλος ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε δήμο με χρέος 3.200.000 ευρώ ενώ ο κ. Παπαποστόλου σημείωσε ότι η δημοτική του αρχή πλήρωσε οφειλές προηγουμένων διοικήσεων 800.000 ευρώ. Ο κ. Δάλλας τέλος τόνισε ότι υπήρξε μείωσε 35% των κεντρικών αυτοτελών πόρων και 40% της ΣΑΤΑ γι αυτό δημιουργήθηκαν οφειλές σε προμηθευτές και εργολάβους μικρών έργων.

"Σφράγισμα" της καντίνας στο φράγμα
Σε "σφράγισμα" της καντίνας που βρίσκεται στο άλσος του Φράγματος στον Αλιάκμονα θα προχωρήσει ο δήμος Βέροιας επειδή λειτουργεί χωρίς άδεια (έληξε 31/12/2010). Επίσης αποφασίστηκε να επιβληθεί στον ιδιοκτήτη της πρόστιμο 24.000 ευρώ για σειρά παραβάσεων, οι οποίες στην πλειοψηφία τους δεν βεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου. Γι αυτό το λόγο, η δήμαρχος θα διατάξει ΕΔΕ και θα γίνει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: