Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Εδώ και μέρες «ανεβάζω» στο διαδίκτυο φωτογραφίες από το αρχείο της εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ όσο και από το δικό μου. Χιλιάδες φωτογραφίες που αποτύπωσαν τις στιγμές εκείνες που δημοσιογραφικά καταγράψαμε από το 1989 ως σήμερα. Στιγμές, μικρές και μεγαλύτερες, που όμως έχουν την δική τους σημασία και που έπαιξαν κάποιο ρόλο στην πορεία αυτού του τόπου.
Η θεματολογία των φωτογραφιών είναι ποικίλη. Θα βρείτε φωτογραφίες με πολιτικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής που ήρθαν ως επισκέπτες στην Ημαθία ή στην Αλεξάνδρεια, θα βρείτε φωτογραφίες με πρωταγωνιστές τους δημοτικούς συμβούλους των δήμων του νομού και τους δημάρχους τους. Θα δείτε φωτογραφίες με πολιτιστικές εκδηλώσεις, συλλόγους. Παρελάσεις μαθητικές και στρατιωτικές, δεξιώσεις και καταθέσεις στεφάνων, κοινωνικές εκδηλώσεις και αναβιώσεις εθίμων και πολλά πολλά άλλα. Επίσης θα δείτε πολλές, χιλιάδες φωτογραφίες με αθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο κλπ).
Τονίζω ότι ο καθένας από σας, είτε τον γνωρίζω είτε όχι, μπορεί να «κατεβάσει» όποια φωτογραφία θέλει. Πιστεύω ότι μικρότητες περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεν χωράνε σε στιγμές της τοπικής δημοσιότητας και της καταγραφής με δημοσιογραφικό τρόπο της τοπικής ιστορίας.
Η αναφορά της πηγής, όταν χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς λόγους, πιστεύω ότι είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Τις συλλογές με τις φωτογραφίες θα βρείτε ΕΔΩ
ΧΑΡΗΣ ΜΟΧΛΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερον , αλλα εμεις που δεν εχουμε facebook?
Μηπως υπαρχει καπιος αλλος τροπος?
Ευχαριστω