Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΣ. ΞΗΡΟΤΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμΕΑ

Για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Περιφερειακή παράταξη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" της Α. Ξηροτύρη ανακοίνωσε τα εξής: Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία σήμερα και μια μεγάλη κινητοποίηση και διαμαρτυρία, που για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα με πορεία και συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησαν τα άτομα με αναπηρία που προσέτρεξαν από όλη την Ελλάδα. Στη συγκέντρωση αυτή
τα άτομα με αναπηρία διεκδίκησαν μαζικά τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημοσίων πολιτικών για την αναπηρία, την προστασία των δικαιωμάτων τους – με την επικύρωση της σχετικής διεθνούς σύμβασης, όπως και μια ζωή με ίσους όρους, ιδιαίτερα σήμερα που η βαθιά οικονομική κρίση τους πλήττει ανεπανόρθωτα. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να μην υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αρχών, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως και να μην λειτουργούν βασικά προγράμματα για τη στήριξή τους, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που σταμάτησε προ δεκαμήνου περίπου και κινδυνεύει να μην επαναλειτουργήσει.

Ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης οφείλει με ιδιαίτερη φροντίδα και ευθύνη να σταθεί κοντά στους πολίτες με αναπηρία και να τους ανακουφίσει από τα προβλήματα που συσωρρεύονται και που η κρίση τα επιδεινώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: