Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΝΔ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΜΠΜΕ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία ίδρυσης ΤΕΜΠΜΕ αγροτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο εμπαιγμός και η υποκρισία της Κυβερνήσεως προς τους Έλληνες..
αγρότες, για ακόμα μία φορά, αποκαλύπτεται.
Ενώ η προηγούμενη υπουργός κ. Μπατζελή ανακοίνωσε το καλοκαίρι ότι «…το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ έχει ήδη εγκριθεί και ενεργοποιείται το Σεπτέμβριο του 2010…», με δική μας ερώτηση αποκαλύψαμε έγγραφη διαβεβαίωση του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε. κ. Ciolos, για τη μη υποβολή προς την Ε.Ε. Ελληνικού αιτήματος συγχρηματοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ αγροτών, όπως θα μπορούσε η Ελληνική κυβέρνηση να πράξει.
Η αποκάλυψή μας αυτή επιβεβαιώνεται από την απάντηση του ΥπΑΑΤ στη σχετική μας ερώτηση (5767/2-11-2010), σύμφωνα με την οποία το υπουργείο παραδέχεται ότι η διαδικασία ενεργοποίησης του ΤΕΜΠΜΕ αγροτών βρίσκεται στο στάδιο της άτυπης διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης των αγροτών μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, χωρίς να υπάρχει σχετική κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί σε αυτή την περίπτωση οι δαπάνες κρίνονται ως μη επιλέξιμες».
Μία ακόμα, λοιπόν, προεκλογική εξαγγελία του ίδιου του Πρωθυπουργού διαψεύδεται από την ίδια την Κυβέρνησή του και μάλιστα δύο φορές.
Μέσα σ’ ένα χρόνο, οι Έλληνες αγρότες διαπίστωσαν ότι όλα όσα τους έταξαν ήταν κάλπικα γιατί οι άνθρωποι που τους τα υποσχέθηκαν δεν έχουν πίστη και όραμα για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: