Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ: ΣΥΝΕΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ


Η οικονομική κατάσταση και η λειτουργία του Δήμου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου και η Δημοτική ομάδα του Συνδυασμού «Όμορφη και Περήφανη Βέροια». Το πλήρες ρεπορτάζ φιλοξενείται στην εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΑ της Βέροιας και μπορείτε να το διαβάστε παρακάτω..
Στην αρχή της ομιλίας της η Δήμαρχος Βέροιας, απηύθυνε κάλεσμα προς τους Δημότες της Βέροιας να φροντίσουν για την εικόνα της πόλης εν όψει των εορτών του Πάσχα. «Πρέπει να φροντίσουμε για την καθαριότητα της πόλης, για να είναι η Βέροια μια ανοιχτή αγκαλιά για τους επισκέπτες», τόνισε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τους δημότες, να στηρίξουν και να προτιμήσουν την τοπική αγορά.

Αναφερθείσα στην οικονομική κατάσταση, η Δήμαρχος σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε ενέργειες στήριξης των πολιτών μέσα από το πάγωμα των δημοτικών τελών και πως ο Δήμος έχει εξοφλήσει τα χρέη που προέκυψαν μέχρι και το έτος 2008.
«Έχουμε μια νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ενώ παράλληλα τόνισε πως ο Δήμος έχει σχεδιάσει να κάνει ένα «αναπτυξιακό άλμα», το οποίο θα επιφέρει την εισροή χρημάτων μέσα στην πόλη της Βέροιας.
Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι του Δήμου, η κ.Ουσουλτζόγλου διευκρίνισε πως το τεχνικό πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε στο μέτρο που θα έπρεπε εξαιτίας της αλλαγής του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, παρόλο που οι προτάσεις καταθέτονται συνεχώς.
«Πρέπει να δούμε τις προτεραιότητες του τεχνικού προγράμματος», είπε μεταξύ άλλων και σημείωσε πως το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» έχει παγώσει, με αποτέλεσμα να μείνουν στάσιμα όσα έργα είχαν προεγκρίσεις και όσα ήταν υπό έγκριση.
Η Δήμαρχος χαρακτήρισε βραχνά το κομμάτι των απαλλοτριώσεων και ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους πως τα έργα των δωρεών προχωράνε κανονικά.
Τέλος, από πλευράς Δημάρχου τονίστηκε η ανάγκη να παραμείνουν «ζωντανές» οι κοινωνικές δομές του Δήμου, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
«Ο Δήμος θα κρατήσει τις κοινωνικές δομές και τα κοινωνικά προγράμματα», τόνισε διευκρινίζοντας παράλληλα πως τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν χρηματοδοτούνταν από το κράτος.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παύλος Παυλίδης, ο οποίος έκανε μια εκτενέστερη αναφορά στα οικονομικά του Δήμου.
Ο κ.Παυλίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων , στο πάγωμα των Δημοτικών τελών λέγοντας πως μόνο ένας Δήμος που πατάει γερά, μπορεί να παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις.
Ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως η φετινή χρονιά αποδείχτηκε δύσκολη όσον αφορά στην αποπληρωμή των προμηθευτών ενώ σχετικά με την πληρωμή των τιμολογίων, διευκρίνισε πως ο Δήμος δεν έχει πληρώσει μόνο τα τιμολόγια του 2008 και του 2009.
Αναφορικά με τα έργα, σημείωσε πως ο Δήμος διεκδίκησε έργα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, και πως μέσα από τις δωρεές δημιουργήθηκαν έργα τα οποία είχε ανάγκη η πόλη.
Επίσης χαρακτήρισε «διαφανή» την οικονομική διαχείριση του Δήμου και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή στηρίζει την τοπική αγορά.
Όσον αφορά στο μέτρο της συγχώνευσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων , ο Αντιδήμαρχος οικονομικών, επισήμανε πως ο Δήμος έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει το χρέος των επιχειρήσεων που συγχωνεύθηκαν.
Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας γραφείου προμηθειών του Δήμου.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ.
Έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ίδρυση νέου πανεπιστημιακού τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στη Βέροια, η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, αναφέρθηκαν στις αρνητικές εξελίξεις που προέκυψαν έπειτα από αντιδράσεις της Πολυτεχνικής Σχολής, λόγω ενδοπανεπιστημιακών διενέξεων.

« Ξεχάστε το Τμήμα του Βιομηχανικού Σχεδιασμού» είπε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος ενώ παράλληλα διευκρινίστηκε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες από πλευράς του Δήμου για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος στη Βέροια.

Τέλος, η Δημοτική ομάδα του Συνδυασμού «Όμορφη και Περήφανη Βέροια», γνωστοποίησε την πρόθεση της να συμμετάσχει στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

«Πέσαμε σε μια τετραετία που αντιμετωπίσαμε διάφορα ζητήματα. Αντέχουμε στις συγχωνεύσεις και μπορούμε να προχωρήσουμε σε ο,τι προβλέπει ο «Καλλικράτης», κατέληξε η Δήμαρχος.
Κωνσταντίνα Καραγιάννη

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗς ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ,ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟ Η ΑΚΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΑΣ ?Α ΡΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Ανώνυμος είπε...

1.26 είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
όλα όσα ερωτάσαι είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο. απο κατα καιρούς δελτία τύπου και δημοσιεύματα. Εγώ ενα πράγμα έχω να ρωτήσω...ή καλύτερα...2!
1. Τα χρέη που ξεπληρώθηκαν απο πότε ήταν και γιατί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα ποσά του 2009;
2. άντε για το πανεπιτημιακό τμήμα το ξέραμε το πόσο χαιβάνια είναι εκεί στο Αριστοτέλειο, αλλά με αυτό το Ελληνικών σπουδών που ακούγεται κατα καιρούς στην πόλη (και θα φέρει ομογενείς φοιτητές = dollars) τί γίνεται; γιατί καλό το εφαρμοσμένων μαθηματικών, άλλα το άλλο θα είναι σούπερ!

Ανώνυμος είπε...

ΔΡΟΜΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.-

Ανώνυμος είπε...

όχι δρόμο. Όχι. Να μείνουν λίγο ακόμη.
Σε ποιούς θα ορμάμε ρε φίλε; Δυστυχώς, δεν μπορεί να μην γίνει κοινωνική έκριξη. Μια αφορμή θέλει. Και όλοι αυτοί, είναι οι φυσικοί εχθροί της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και του πολίτη. Πρέπει να μείνουν. Να τους επιστρέψουμε ότι μας πρόσφεραν. Μη μας στερηθεί η χαρά της "δίκης" ρε φίλε.
Να μείνουν θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα ρε Χαρούλα,
πρόδωσες τις προσδοκίες της πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών μιας πόλης.
Τέσσερα χρόνια κλεισμένη στο γραφείο ανάμεσα σε συμβούλους που δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα, κατάφερες να κάνεις τους ψηφοφόρους σου να αναρωτιούνται τι στο καλό έχεις στο μυαλό σου εκτός από ιδέες και θεωρίες.
Κρίμα ρε Χαρούλα...
Άπατη θα πας στις εκλογές και μην ακούς αυτούς που σου χαϊδεύουν τα αυτιά, αν και μάλλον είναι αργά για να το συμμαζέψεις το πράμα.
Κρίμα...
Όνειρο ήταν και πέρασε... σαν εφιάλτης τελικά.

Ανώνυμος είπε...

KAΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.-

Ανώνυμος είπε...

Με τόση σύνεση και διαφάνεια γιατί δεν μεταθέσατε την απόφαση για το ΧΥΤΥ μετά τον Καλλικράτη που θα μεταβάλει σε σημαντικό βαθμό κατά τα λεγόμενα την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση; Γιατί τόση πρεμούρα; Γιατί δεν σας ενδιέφερε να συνταχτείτε με την κοινωνία, έστω με ένα μέρος αυτής, όπως υπονοούσε με την τοποθέτηση του ο κ. Χατζηαθανασίου;

Ανώνυμος είπε...

κ. Δήμαρχε εμείς δεν μπορούμε απέναντι στην εξουσία να υπερασπιστούμε τόσο καλά τις απόψεις μας γιατί ούτε πλήρη ενημέρωση διαθέτουμε ούτε εξειδικευμένες γνώσεις και μερικές φορές είμαστε και προκατειλημμένοι. Όταν πρόκειται λοιπόν για σοβαρά προβλήματα καλούμε το Συνήγορο του Πολίτη -τον οποίο, αν θυμάμαι καλά, κάλεσε ο κ. Πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο- να μας πει την άποψή του. Για το ΧΥΤΥ και τη θέση 12 έγραψε μεταξύ των άλλων: «…Είναι δε απορίας άξιον, το γεγονός ότι μια θέση τόσο «ευάλωτη» περιβαλλοντικά προτάθηκε, ως η πλέον κατάλληλη για χωροθέτηση του έργου…»
Μπορείτε λοιπόν με δημοκρατική ευαισθησία και σύνεση να μας λύσετε αυτή την απορία που μας βασανίζει το μυαλό από το 2003 μέχρι σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

ΣτΠ....και πράσινα άλογα,
μπά τί μας λέτε καλέ, τους κολητούς του Ουρσουζίδη θα λαμβάναμε υπόψη, και οχι την άποψη των απολύτως ειδικών επιστημόνων: κ.κ.Χρυσοχοίδη,Σπάρτση,Χαλκίδη και των μανδαρίνων τους;

Ανώνυμος είπε...

Πού να πληρώσουν τα χρέη του 2009; εδώ ακόμα ξεχρεώνουμε τα χρέη του Σκούμπι ντού. καμια 10αριά μύρια δεν άφησε πίσω του; Βάλε και λίγο οικονομική κρίση και πάρε να χεις...άλλα που να καταλάβουν οι...προοδευτικοί πολίτες ε;
ο άλλος θέλει να γίνει κοινωνική "έκριξη"...Φιλαράκι μάθε πρώτα πώς γράφεται η έκρηξη και μετά σκέψου επαναστάσεις. Πλέον όπλο είναι η γνώση.
Μπαίνουν και οι γραφικοί που τους λές καλημέρα και σου λένε 12...
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα τα σπασμένα τα πληρώνουν οι Δήμοι. Να είναι καλά η ΝΔ που 5 χρόνια έκανε μαντάρα τους δημοτικούς κώδικες και εν μια νυκτί ανέβασε τα έξοδα των δήμων κατα 10%, μειώνοντας παράλληλα τα έσοδα!!!
Αναρωτηθήτε αυτα και μετά κάντε τους ντεμέκ επαναστάτες...
Συμφωνώ πάντως με το ότι θα έπρεπε να έχει προσληφθεί διευθυντής στον Δήμο και να μην αναλώνεται η κ. Ουσουλτζόγλου όλη μέρα με τα γραφειοκρατικά ζητήματα, να βγαίνει περισσότερο έξω να κάνει "πολιτική". Τώρα το ότι έγινε για να μειωθούν τα έξοδα είναι κάτι που δεν μπορώ να κρίνω εγώ άν είναι σωστό ή όχι, απλά γιατί είναι μια καθαρά πολιτική προσωπική απόφαση.
Όσο για ιδέες και θεωρίες αγαπητέ μου, νομίζω ότι έχει ένα μεγάλο κενό η λογική σου, γιατί οι ιδέες είναι αυτές που κινούν τον κόσμο μας και η θεωρίες αυτές που τον συγκρατούν στα λογικά του, οπότε δεν είναι σώφρων να τα κρίνουμε μηδενιστικά. Επίσης απο αυτά που μαθαίνω απο τις εφημερίδες είναι στα σκαριά να παρουσιαστεί ένα τεράστιο πρόγραμμα ανάπλασης της πόλης, με έτοιμες μελέτες και μεθόδους χρηματοδότησης...κάτι που νομίζω ότι χρειάζεται τον καιρό του για να δημιουργηθεί.
Το ζήτημα αγαπητέ μου είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα σχέδιο. Γιατί μόνο τότε ξέρουμε τί κάνουμε. Όχι μονόδρομο ή διπλής κατευθυνσης και τελειώσαμε για μια τετραετία...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ μάθε πως αναρωτιούνται οι άνθρωποι και μετά βάλε το "Αναρωτηθήτε".
Άντε πρωί πρωί, ακόμα καφέ δεν μας φέρανε.
Η Ουσουτζόγλου βρήκε χρέος και κανείς άλλος δεν βρήκε.
Σχέδια και τρίχες. Πολιτική της τραμουντάνας. Του αέρα του κοπανιστού δηλαδή κάνει. Τώρα θα μας πεί για σχέδιο που η σχεδία, η σάπια βάρκα της πόλης που βούλιαξε; Όσο για την επανάσταση που πιπιλάς, να σε δώ να πέρδεσαι ασυστόλως όταν θα πάρουν τα παλούκια στα χέρια και θα κάνουν ντού οι αγανακτισμένοι. Οι πεινασμένοι.
Είναι ικανή να πάει σε κηδεία και να πεί στον τεθνεώτα "χρόνια πολλά" και εσείς τα τσιράκια να χειροκροτάτε και να της λέτε πόσο καλή κίνηση έκανε.
Να της λέτε " σκέψου Χαρούλα να ανασταίνονταν! Τις έπαιρνες και τις άλλες εκλογές". Το Χαρούλα, δεν βγαίνει απο ότι είδαμε απο το Χαρίκλεια. Απο το "χάρος" βγαίνει.
Μας ρημάξατε εσείς οι παρατρεχάμενοι που βρίσκεστε παντού όπου υπάρχει εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελες να βουλιάζει πάντως απ' ότι καταλαβαίνω...
Και παρατρεχάμενος δεν είμαι. Θα μπορούσα πολύ άνετα..αλλά δεν είμαι.
Εσένα σε κόβω πάντως για κανα παρατρεχάμενο, άλλα όχι της Χαρούλας.
Πάντως βλέπω ότι έχεις εμπειρία απο τσιράκια...

Ανώνυμος είπε...

8.38 είσαι ακριβώς αυτή η γραφική φιγούρα που θα βγει να πει κάνα δύο εξυπνάδες και θα νομίζει ότι την «είπε» σε κάποιον. Ο γραφικός Έλληνας που σαν αργόσχολος δεν έχει τι να κάνει και κρίνει τα πάντα εκτός από τον άχαρο εαυτό του.
Η σάπια βάρκα που αναφέρεις θα βούλιαζε πριν 3,5 χρόνια. Με τον Δήμο να χρωστάει μέχρι και για κουρτίνες στα καθαριστήρια, με ΙΚΑ και μισθούς απλήρωτα. Με απουσία έργων και μελετών (θυμάσαι την μακέτα του Κολυμβητηρίου που παρουσίασε ο τότε δήμαρχος ως έργο;).
Επειδή θεωρώ ότι η γνώση είναι το μοναδικό μας όπλο για την διαμόρφωση σωστής κρίσης και κατά συνέπεια την σωστή αντίδραση θα σου κάνω μια μικρή παράθεση κάποιων δεδομένων για να δούμε που είναι το τέλμα που αναφέρεις. Να δώ που θα μπούνε τα παλούκια που αναφέρεις με τόσο γλαφυρό τρόπο. Οι πεινασμένοι… αν ήσουν πραγματικά «πεινασμένος» φίλε μου τότε θα ήξερες για το Κοινωνικό ταμείο, το δημοτικό ιατρείο τις υπηρεσίες τηλε-ιατρικής, την βοήθεια στο σπίτι. Γνωρίζεις ότι σε λίγες μέρες ο Δήμος Βέροιας είναι επίσημος προσκεκλημένος σε Πανελλήνιο συνέδριο που διοργανώνει η Πάντειος σχολή για την κοινωνική Αλληλεγγύη με τίτλο «κοινωνική πολιτική, προστασία των ασθενέστερων ομάδων, το παράδειγμα της Βέροιας». Παράλληλα να αναφέρω ότι όλα τα προηγούμενα, ο κ.Σκουμπόπουλος έχει επανειλημμένα ζητήσει να διακοπεί η λειτουργία τους, με πρόφαση γραφειοκρατικές καθαρά διαδικασίες. Κρίνετε.
Κατά τα άλλα, μόνο οι συγχωνεύσεις των δημοτικών επιχειρήσεων που γλύτωσαν τεράστια έξοδα για το δήμο, η δημιουργία ενός πρότυπου σε όλη την ΕΕ master plan αναπτυξιακής προοπτικής, η έγκριση του Αναπτυξιακού δανείου από το Ευρωπαϊκό ταμείο παρακαταθηκών (λεφτά που όποιος εκλεγεί στις επόμενες εκλογές θα τον βοηθήσουν να εκλέγεται για άλλη μια 8ετία μίνιμουμ με το εύρος των έργων που είναι ενταγμένα σε αυτά), η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών σε όλη την πόλη, ο έξυπνος οικισμός στο κέντρο της πόλης (ασύρματο ίντερνετ κτλ), οι υπηρεσίες τηλεματικής σε αστικά και σε όλα τα δημοτικά οχήματα ώστε να υπάρχει κάθε στιγμή εικόνα για το που αυτά βρίσκονται, τηλε- εκπαίδευση, τηλε- ιατρική σε όλα τα ΚΑΠΗ, η είσοδος της πόλης, ο δρόμος που οδηγεί στο Άλσος του Παπάγου, η πλατεία Ωρολογίου (που προσωπικά μου αρέσει μιας και είναι στα Ευρωπαϊκά πρότυπα των ανοιχτών χώρων), η τεράστια δουλειά που έγινε στη ΔΕΥΑΒ(από τις λίγες δημοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα με πιστοποίηση ISO), η δημοπράτηση της γέφυρας του Κτηνιατρείου (ένα έργο που ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι έλεγαν και κανένας δεν προχώρησε τόσο), το μεταπτυχιακό στην επιστήμη του Διαδικτύου που είναι ένα από τα 4 παγκοσμίως (και προσωπική μου άποψη ότι πιο σημαντικό έχει γίνει στη Βέροια τα τελευταία 10 χρόνια, κάτι που το Πανελλήνιο συνέδριο στατιστικής που θα γίνει σε λίγο καιρό θα επιβεβαιώσει όταν περίπου 2000 σύνεδροι θα επισκεφτούν την πόλη μας), το γήπεδο ποδοσφαίρου, οι αντιπλημμυρικές μελέτες για τον Τριπόταμο, ο βιολογικός καθαρισμός στο Σέλι, η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, η διάνοιξη δρόμων στην Πιερίων και προς τα εργατικά, το φεστιβάλ του Αλιάκμονα, το έτος Αθλητισμού και οι χιλιάδες επισκέπτες που έφερε και χίλια δυο άλλα δείχνουν ότι το παλούκι που ελπίζεις προορίζεται για αλλού. Για όλους αυτούς τους γραφικούς τύπους που το παίζουν ντεμέκ φωστήρες και έγκριτοι. Για όλους όσους έχουν ένα και μοναδικό επιχείρημα… τις εξυπνάδες…
Δεν αντιλέγω είναι πολλά τα οποία και εγώ περίμενα να έχουν ολοκληρωθεί, άλλα αναγνωρίζω το γεγονός ότι η χώρα μας περνάει την πιο δύσκολη της στιγμή τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά (είναι και οι περίοδος που ζώ), άλλα μου φτάνει ότι υπάρχει ένα σχέδιο, ένας στόχος και ότι βλέπω ότι κινούνται τακτικά και με σύνεση προς τα εκεί. Αυτήν την στιγμή δεν χρειαζόμαστε εξυπνάδες, χρειαζόμαστε πείσμα και προσπάθεια… και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Ανώνυμος είπε...

TI LE RE GIGANTA, OLA TA EIDES,
KAI MONO EMEIS OI APLOI POLITES DEN ANTILAMBANOMASTE TA KOSMOGONIKA POY SYMBAINOYN GYRO MAS

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ απλός πολίτης είμαι. Όλοι απλοί πολίτες είμαστε...
Συγχαρητήρια, άλλη μια "εξυπνάδα" προστέθηκε στην ιστορία...
Μερικές φορές, βλέπουμε όσα μας βολεύει να βλέπουμε και σε όλα τα υπόλοιπα κάνουμε τα στραβά μάτια. Το γιατί το ξέρουμε, άλλα δεν το παραδεχόμαστε...
Επίσης αντιπαθώ αυτούς που μιλάνε στο όνομα ενός συνόλου, ειδικά μέσα απο ανώνυμες δηλώσεις...
Τέλος δεν είπα τίποτα κοσμογονικό ότι συμβαίνει γύρω σου, αυτό θα γινόταν μόνο άν έφερναν...θάλασσα!
Προσωπικά μου αρκεί που προσπαθούν και κάνουν την δουλειά τους και όσα υποσχέθηκαν. Είναι μια αλλαγή απο το συνήθες...

Ανώνυμος είπε...

Άρχισε ο προεκλογικός.
Αν θέλω κι εγώ μεροκάματο, για όσα θα γράφω τάχα για σχόλιοα, έρχομαι σε επαφή κατ ΄ευθείαν με την Χαροπυλίτα ή το ανέλαβε κάποιος άλλος το αντικείμενο;
Δηλαδή αυτός ο 3.12, έκανε σχόλιο Χάρη; Καραγκιοζιλίκια αμετροεπών πληρωμένων δεν είναι; Ήμαρτον.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα υπόλοιπα Χάρη είναι "σχόλια";
Και μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια φίλε μου...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Ή ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ <> ΣΤΗΝ κ.ΔΗΜΑΡΧΟ,
ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, Ε ΟΧΙ ΔΑ, ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ.-

Ανώνυμος είπε...

10.42, mallon exeis mia empatheia me tin dimarxo. ki afoy exeis tetoia empatheia me tin dimarxo fantazomai oti ton skoympi den thatheleis na ton deis oyte zografistw me ayta poy ekane stin poli

Ανώνυμος είπε...

Σημασία δεν έχει μτι θέλω εγώ. Σημασία έχει ότι κανένας δεν θέλει να δει ζωγραφιστή την τρία ΑΑΑ Δήμαρχό σου.
Ξέρεις τι συζητάνε οι μπολίτες; Υρία πουλάκια κάθονταν,
Τραλα λα, Έ για μόλα χέσε μέσα, άστο καλύτερα και τέτοια.
Όσο γρηγορότερα το πάρει χαμπάρι τόσο καλύτερα.
Οι παρατρεχάμενοι μπορεί να την κάνουν το κέφι αλλά, έτσι ήταν πάντα οι αυλοκόλακες.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε άραγε να πεί ότι είναι αδιαφανής η διαχείριση;
Δηλαδή τι μας λ΄έει και μας ξαναλέει;
Να μας πείσει; Την θυμάμαι σε ψηφίσματα για την Σερβία, τη Νικαράγουα, το Ιράκ, σε σεισμούς και καταποντισμούς, σε κάθε είδους ανακατοσούρα στον κόσμο όλον.
τΏΡΑ ΈΧΕΙ ΝΑ ΠΕΊ ΤΊΠΟΤΑ; θΈΛΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΜΈΤΡΑ ΤΗς κΥΒΈΡΝΗΣΉς ΤΗς. Για τα Σοσιαλιστικά παιχνίδια στις ζωές μικρών και μεγάλων. Είναι διαφανής η διαχείριση; Μα όλοι αυτό λέγανε και λένε. Πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, όλοι κλέβανε, ΓΙΑΥΤΌ ΦΤΆΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ. Όλοι κλεβανε. Σοσιαλιστικά και φιλελεύθερα. Είδαμε κανέναν φυλακή; Όλοι οι κλέφτες κυκλοφορούν ανάμεσά μας με μερσεντές και χλίδα. Με παρατρεχάμενους και αυλοκόλακες.
Και αυτοί δεν είναι ούτε ο ξάδελφός μου ο άνεργος, ούτε και η μάνα μου η αγρότησα.
Αλήτες.