Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΑΣΧΗΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διαβάστε το ...λόγοΣτην φωτογραφία αποτυπώνεται η σημερινή και εδώ και χρόνια εικόνα της εισόδου της πόλης της Αλεξάνδρειας από την πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών, της νότιας εισόδου δηλαδή.
Η οδός ονομάζεται Μεγ. Αλεξάνδρου θέλοντας προφανώς να σηματοδοτήσει το όνομα του χώρου που εισέρχεται ο επισκέπτης της πόλης, τακτικός ή περιστασιακός.
Ωστόσο, αυτό που εδώ και χρόνια αντικρύζουν άπαντες είναι μια άσχημη εικόνα, μια μιζέρια, μια αισθηση εγκατάλειψης κυριαρχεί.
Όταν είχε εκλεγεί για πρώτη φορά η διοίκηση του δήμου όλοι θυμόμαστε ότι είχε προβεί σε δενδροφύτευση, είχε καθαρίσει και πλύνει τον δρ΄μο και τα πεζοδρόμια, είχε αποκαταστήσει τις φθορές.
Όμως, αντί με τα χρόνια αυτή η κατάσταση να παγιωθεί και η περιοχή να γίνει πιο όμορφη παρατηρούμε ότι έχει αφεθεί στην τύχη της.
Τα δέντρα που είχαν θεριέψει ξαφνικά "καήκαν" αφού προφανώς δε βόλευε σε κάποιους πωλητές λαϊκών αγορών που γίνεται εκεί κάθε Σάββατο.
Τα πεζοδρόμια έχουν αρκετές φθορές και η συνολική εικόνα είναι κακή. Τουλάχιστον οι αρμόδιοι της διοίκησης θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα δέντρα που κάηκαν και να φυτέψουν νέα μιας και είναι και η κατάλληλη εποχή...

4 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μπραβο Χαρη, Αυτο ειναι ρεπορταζ. Και μενα τοσα χρονια με βασανιζει αυτο το ερωτημα για την ακαλαισθησία του χωρου

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ PRISTINA TOY KOCOBO (ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ).
ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ....
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ(ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΑ), ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ..........

Ανώνυμος είπε...

H EΠΟΧΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΕΝΔΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΑΣΕ.
Η ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου γιατί δεν φαίνεται στη φωτογραφία ?