Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σ.Ν.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ: ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ 24ωρες ΤΟ 24ωρο

Η αντιπυρική προστασία και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας.
Παραβρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο όργανο. Πολιτική Προστασία, Διευθύνσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, εκπρόσωποι δήμων (μοναδικός δήμαρχος ο κ. Καρέλης), πυροσβεστικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, δασαρχεία, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις.
Sτην έναρξη της σύσκεψης ο νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε στη χειμερινή περίοδο, λέγοντας ότι δεν εντοπίστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Για την καλοκαιρινή περίοδο δήλωσε φύσει αισιόδοξος, ωστόσο αναφέρθηκε στην αυξημένη ετοιμότητα που πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν φέτος. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης συμπλήρωσε ότι οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα είναι στη διάθεση όλων των φορέων για να καλύψουν τυχόν θέματα ή προβλήματα που θα δυσχεράνουν την πρόληψη των πυρκαγιών, με στόχο την ελάττωση κατά το δυνατόν των κινδύνων. Τόνισε τέλος ότι και φέτος η νομαρχία θα μοιράσει έντυπο υλικό και θα μεταδώσει ραδιοφωνικά μηνύματα για την πρόληψη της φωτιάς.
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί 24 ώρες το 24ωρο και να προστατεύσουμε το δάσος μας. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτε στην τύχη», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους να είναι πολύ αυστηροί στην τήρηση της νομοθεσίας, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Κοκολάκης έκανε μεταξύ άλλων έκκληση στους δήμους για τη φύλαξη των ενεργών χωματερών, για τις οποίες είπε ότι είναι ευχάριστο που απέμειναν μόνον έξι.
Στο θέμα των χωματερών επισημάνθηκε η ανάγκη 24ωρης φύλαξής τους, αλλά και η μέριμνα από την πλευρά των δήμων για ύπαρξη ποσοτήτων χώματος δίπλα τους για αμεσότερη κατάσβεση των πυρκαγιών.
Τη συζήτηση που ακολούθησε διηύθυνε ο αντινομάρχης κ. Σουμπέκας, ο οποίος νωρίτερα ευχαρίστησε τους πάντες (και ειδικά τις εθελοντικές οργανώσεις) για την άψογη συνεργασία στη διάρκεια του χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: