Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΜΕΛΗ ΤΟΥ "ΣΥΝ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΑΝΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΙΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ, ΤΗΝ ΘΕΣΗ 12 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ

“Στη χώρα μας, τη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» που σήμερα διασύρεται διεθνώς για τις οικονομικές της επιδόσεις και τις επιδόσεις στη διαφθορά, καλούμαστε να αποδείξουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Σαν ενεργοί πολίτες και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αφού δεν εκδηλώθηκε τα τελευταία χρόνια καμιά πρωτοβουλία από τους αρμόδιους φορείς, ζητήσαμε για ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό θέμα όπως, της διαχείρισης των απορριμμάτων..
και της κατασκευής ΧΥΤΥ στις όχθες του Αλιάκμονα και τις υπώρειες των Πιερίων, να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας σε ειδική συνεδρίαση.
Το θέμα ως γνωστόν ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών και αμφισβητήσεων κατ’ εξοχήν για το άστοχο και επικίνδυνο της θέσης κατασκευής (θέση 12) του ΧΥΤΥ αλλά και για τη διακήρυξη και σύμβαση του έργου και το τελικό κόστος της επεξεργασίας των απορριμμάτων το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο κάτοικος της Ημαθίας. Ζητήσαμε ενημέρωση σε βάθος και διαφάνεια αίτημα μόνιμο και επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Τι πιο απλό και εύλογο. Αντί αυτού λάβαμε πρόσκληση για μια άτυπη και πανηγυρική (;) συνάθροιση και μάλιστα στο «Χώρο Τεχνών» προς ενημέρωσή μας.
Ελπίζουμε ότι οι τοπικοί άρχοντες που πήραν την πρωτοβουλία να αντιλαμβάνονται ότι, το κλίμα των ημερών αλλά και της περιόδου που θα ακολουθήσει κάθε άλλο παρά ευνοεί φαντασμαγορικές κινήσεις για το Θεαθήναι γιατί αυτές οι κινήσεις αρχίζουν και προκαλούν πλέον το λαό μας.
Ελπίζουμε πως συναισθάνονται τις ευθύνες τους απέναντι σε αποφάσεις που αφορούν τις παρούσες και μέλλουσες γενεές και δεν αντιλαμβάνονται την εκδήλωση ως εφαλτήριο «νομιμοποίησης» των επιλογών τους, αλλά ως χώρο ενημέρωσης σε βάθος και κατάθεσης απόψεων για να γνωρίζουν οι πολίτες τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουν οι έχοντες και κατέχοντες εξουσία. Τους καλούμε να κινηθούν μακριά από λογικές που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και να αναλογιστούν και να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του τόπου και του λαού της Ημαθίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: