Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν θα εμπλακούν τα κόμματα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και ειδικότερα αν θα έχουν λόγο στην επιλογή των υποψηφίων δημάρχων.
Η άποψη που κυριαρχεί ως σήμερα είναι ότι είναι αδύνατον τα κόμματα να αφήσουν να πνεύσει φρέσκος αέρας στο χώρο της αυτοδιοίκησης αφού αν το κάνουν αυτό θα χάσουν μεγάλο μέρος της εξουσίας τους οι γραφειοκράτες που διοικούν, οι μηχανισμοί που φουσκώνουν ανύπαρκτους πολιτικούς κλπ.
Υποτίθεται ότι οι δυο πρόεδροι, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εκλέχτηκαν από την βάση των κομμάτων τους θα έδιναν παρόμοια δυνατότητα και στους υποψήφιους δημάρχους να προσφύγουν σε ένα ανοιχτό εκλογικό σώμα που βέβαια θα κινούνταν στα όρια του κομματικού και ιδεολογικού τους χώρου ώστε να αποκτήσουν την μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση.
Ωστόσο, διαβάζουμε πλήθος ειδήσεων που όλες επικεντρώνουν στο γεγονός να φτιαχτεί το κλίμα ώστε να πέσει στα μαλακά η μεθόδευση να δωθούν χρίσματα από Αθήνα στους περισσότερους δήμους της χώρας.
Το ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει ότι ο ΓΑΠ θα συστήσει 5μελη επιτροπή που θα δώσει χρίσματα στους δήμους της χώρας με το αιτιολογικό ότι οι δήμοι είναι πλέον πολύ μεγάλοι..
Από την πλευρά της ΝΔ λέγεται αρμοδίως ότι θα κατατεθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το χρίσμα στις κατά τόπους οργανώσεις και θα διαβιβαστούν στην Αθήνα και ειδικότερα στο τμήμα Αυτοδιοίκησης όπου θα γίνει αξιολόγηση και θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος δήμαρχος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

k poli kala tha kanoun ...
pisteueis oti oi topikoi kommatikoi kai ton dio kommaton tha afisoune na ginoune xekathares k diafaneis diadikasies ?

Ανώνυμος είπε...

Koitides dhmokratias ta 2 megala kommata!!!