Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΚΟΥΜΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ

Την αποχή του συνδυασμού του από την ενημερωτική εκδήλωση – σύσκεψη με θέμα το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, που διοργανώνουν οι δήμοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σκουμπόπουλος με επιστολή στον τύπο.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Επί τρία χρόνια καλούμε την κυρία Ουσουλτζόγλου να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιό μας το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Επί τρία χρόνια η κυρία Ουσουλτζόγλου παριστάνει ότι κωφεύει στο αίτημά μας. Επί τρία χρόνια η κυρία Ουσουλτζόγλου συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων, ως εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας ορισθείσα όχι λόγω της θέσης, την οποία κατέχει, αλλά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επί τρία χρόνια η κυρία Ουσουλτζόγλου συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΕΣΔΑ, ψηφίζοντας ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, και χωρίς να «εξοπλίζει» την ψήφο της με ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας.
Επί τρία χρόνια η κυρία Ουσουλτζόγλου αυθαιρετεί, αγνοεί επιδεικτικά το Δημοτικό Συμβούλιο, παραβιάζει ασύστολα το Δημοτικό Κώδικα, συντελεί καθοριστικά στη διόγκωση του προβλήματος των απορριμμάτων, τόσο σε επίπεδο Βέροιας, όσο και σε επίπεδο Ημαθίας.
Και τώρα, που δεκάδες συμπολιτών μας, αξιοποιώντας δεσμευτικές για τη Δημοτική Αρχή διατάξεις του νόμου, ζητούν εγγράφως να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το κρίσιμο αυτό θέμα, η κυρία Ουσουλτζόγλου «απαντάει» με το γνωστό τρόπο της. Διοργανώνει «σύσκεψη» στο Χώρο Τεχνών. «Σύσκεψη» υποχρεωτικά άτυπη και αναπόφευκτα αδιέξοδη.
«Σύσκεψη» νομικά ακάλυπτη, αυτοδιοικητικά μετέωρη, πολιτικά έωλη, ηθικά απαράδεκτη. «Σύσκεψη», που προσβάλλει και υποβαθμίζει τα αρμόδια θεσμικά όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο – Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΑ).
«Σύσκεψη» που υποτιμά τις υπογραφές και περιφρονεί την προσωπικότητα των συμπολιτών μας, οι οποίοι, με την αίτησή τους, περίμεναν συζήτηση ουσίας στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και λαμβάνουν «πρόσκληση» σε άτυπη και αδιέξοδη διαδικασία στην Αίθουσα Παραστάσεων του Χώρου Τεχνών.
Σ’ αυτή τη διαδικασία ο Συνδυασμός μας φυσικά δεν συμμετέχει.
Επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς και τιμούμε τους συμπολίτες μας. Και επειδή, εδώ και χρόνια, έχουμε διατυπώσει δημόσια, και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιό μας και μέσα στο Δ.Σ. του ΕΣΔΑ, τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Θέσεις σαφείς και καθαρές, και προτάσεις κρυστάλλινες και ολοκληρωμένες, που δικαιώθηκαν και δικαιώνονται καθημερινά. Και θα εξακολουθήσουν να δικαιώνονται, παρά τις υπεκφυγές και τις σκηνοθεσίες της κυρίας Ουσουλτζόγλου”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι πολίτες των τριών μεγάλων Δήμων του νομού Ημαθιας συγκέντρωσαν τις υπογραφές για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση (να ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ) για το ζήτημα της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ απο τα Δημοτικά Συμβουλια των πόλεών τους.
Αντι γιαυτό στη Αλεξάνδρεια που συζητήθηκε δεν πάρθηκε καμμιά απόφαση,(πέρα απο τη απειλή για αποχώρηση απο τον ΕΣΔΑ που εκτόξευσε ο Δημαρχος Αλεξάνδρειας, αν δεν μειωθεί το κόστος) ενω στις άλλες πόλεις το θέμα παραπέμφηκε απευθείας στις καλένδες μέσω μιας φιέστας -ενημέρωσης απο τον
....εργολάβο του έργου (ΗΛΕΚΤΩΡ).
Να παει λοιπόν κανείς αύριο στη φιέστα η να μην πάει καθόλου ?
Κάτι σαν το ναι και το όχι, της χούντας των συνταγματαρχών.....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ....ΥΠΗΚΟΟ.

ΥΓ1
ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.......
ΥΓ 2
ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ Η ΜΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΑ- ΧΥΤΥ(ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ 12).
Χρ. Αλευράς