Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΗΡΘΕ. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ;

Έγινε γνωστό ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έστειλε την σύμβαση στον ΕΣΔΑ Ημαθίας με ορισμένες μικρές παρατηρήσεις και είναι πλέον θέμα ημερών να κληθούν τα μέλη του ΔΣ του φορέα να την υπογράψουν.
Όμως...
...είναι γνωστό ότι αρκετοί δήμαρχοι έχουν εκφραστεί αντίθετα αναφορικά με το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Τούτο σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένουμε, αφού δεν έχει επέλθει καμιά μεταβολή, να συνεχίσουν να είναι αρνητικοί στην αποδοχή της σύμβασης και στην συνέχεια να την καταψηφίσουν ασχέτως αν αποτελούν μειοψηφία στο ΔΣ του ΕΣΔΑ.
Η "λεόντειος" σύμβαση που καταρτίστηκε μεταξύ του ΕΣΔΑ και της ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ θα πρέπει να είτε να αναμορφωθεί με τιμές που συμφέρουν τους χρήστες του έργου και το νομό γενικότερα είτε να απορριφθεί.
Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου ότι δεν πρόκειται να γίνω "λαοκτόνος" όταν προ δεκαπέντε ημερών συζητήθηκε το εν λόγω θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Είναι γνωστή η τελευταία θέση της δημάρχου Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου για το τεράστιο οικονομικό κόστος της διαχείρισης.
Επίσης, είναι γνωστή η θέση του δημάρχου Νάουσας Γ. Καραμπατζού που είπε στην σύσκεψη στην "Στέγη" ότι πρώτα θα συζητηθεί το οικονομικό μέρος της σύμβασης στο δημοτικό συμβούλιό του και μετά θα δει τι θα κάνει ως δήμος.
Συμπερασματικά, έφτασε ή φτάνει πολύ σύντομα η ώρα που θα δείξουν άπαντες το πολιτικό τους μπόι. Ή θα συρθούν πίσω από νομικίστικα επιχειρήματα ή θα δουν κατάματα τους δημότες τους, το λαό της Ημαθίας και θα απορρίψουν την σύμβαση που είναι μια θηλιά στο λαιμό του.
Εξ άλλου, πρέπει να σημειώσουμε ότι εν όψει "Καλλικράτη" οι υπόλοιποι δήμαρχοι που φαίνεται ότι στέκονται θετικοί απέναντι στην σύμβαση θα πρέπει να αναθεωρήσουν την στάση τους διότι σε λίγους μήνες θα πάψουν να υφίστανται με την σημερινή τους μορφή και δε θα ήταν φρόνιμο να υποθηκεύσουν το μέλλον του τόπου μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά μας.

Ανώνυμος είπε...

Οχι φίλε,περαστικά μας .
Δεν ειναι Ηττοπάθεια σκέτη αυτό, αυτό είναι κάτι άλλο.
Και περιουσίες έχουν αυτοί που ψηφίζουν(για να πληρώσουν το λάθος τους) και μάνες και παιδιά(που θα μείνουν στους 5 δρόμους)...
Ας το σκεφτούν καλλίτερα,που βάζουν τη ....αυτή τους και την υπογραφή τους.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΦΕΥΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΦΥΛΑΚΗ...

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε αν θα κρατήσουν τους λόγους τους οι δήμαρχοι που έκαναν "επανάσταση" και έλεγαν ότι δε θα γίνουν λαοκτόνοι.