Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το ερώτημα που θέσαμε προ ημερών αναφορικά με το ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία κάνει ρουσφέτια (δες εδώ:http://xronika05.blogspot.com/2010/03/blog-post_7729.html) και άλλα τέτοια ωραία που υποτίθεται ότι η νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα έχει καταδικάσει, τουλάχιστον φραστικά, φαίνεται ότι προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών εκ των αναγνωστών μας.
Το ενδιαφέρον είναι τέτοιο που συνεχώς έρχονται σχόλια ενδεικτικά του κλίματος και την εν γένει υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί τόσο στο νομό όσο και στη χώρα γενικότερα.
Σήμερα, δημοσιεύουμε μια επιστολή ενός αναγνώστη τα στοιχεία του οποίου γνωρίζουμε πλην όμως κατόπιν παράκλησής του δεν τα δημοσιεύουμε.
Ελπίζουμε ότι μετά από την επιστολή αυτή, η οποία ζητά απάντηση και απευθύνεται τόσο στο στελεχικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ όσο και στα απλά μέλη, θα συνεχιστεί ο διάλογος και ενδεχομένως θα γίνει ακόμη πιο αποκαλυπτικός.
Η επιστολή έχει ως εξής:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Εδώ και καιρό έχετε ανοίξει κ. Μόχλα ένα διάλογο με τους αναγνώστες σας για το ρουσφέτι στο ΠΑΣΟΚ. Παρακολουθώντας τους σχολιαστές σας αντιλαμβάνομαι ότι φωτογραφίζονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τα οποία φημολογείται ότι για τα ρουσφέτια και τις διευκολύνσεις που κάνουν παίρνουν και μίζες.(Δεν κάνω αναφορά στα υποννοούμενα ροζ σκάνδαλα διότι προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν).
Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί δεν βγαίνουν αυτοί οι οποίοι φωτογραφίζονται (δήμαρχοι, βουλευτές, στελέχη, νομαρχιακοί σύμβουλοι) να απαντήσουν.
Θεωρώ ότι η σιωπή τους μάλλον επιβεβαιώνει τις φήμες. Παρ΄ όλα αυτά θα περίμενε κανείς όταν σπιλώνεται η πολιτική ηθική του χώρου του και όχι μόνο (εαν πρόκειται και για μίζες τότε πρόκειται για αξιόποινη πράξη), να υπάρξει μια αντίδραση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ προκειμένου είτε να καταδικάσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές συντρόφων τους, είτε να τους υπερασπιστούν, είτε να δηλώσουν την απόστασή τους.
Τίποτα από όλα αυτά δεν είδαμε να συμβαίνει. Η σιωπή μεταφράζεται σε συνένεση; Ή μήπως να θεωρήσουυμε ότι κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει;
Προσωπικά θα αναμείνω όχι ένα απλό σχόλιο στην συγκεκριμένη ανάρτηση αλλά μια δήλωση στο blog σας κ. Μόχλα προκειμένου να διαλυθούν και οι όποιες φήμες αλλά και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, που αυτή την ώρα χρειάζονται την απόλυτη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη μας.
Και το λέω τούτο διότι εάν δεν υπάρχει διαφάνεια σε πράξεις απλών στελεχών, γιατί εμείς οι πολίτες να εμπιστευόμαστε τις τύχες μας στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη περίοδο;
Ποιος και πώς μας εγγυάται ότι η ίδια ηθική, λογική και πρακτική, δηλαδή συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δεν γίνονται και σε κρίσιμα θέματα για τη χώρα αφού μπορούν και επιτρέπεται να γίνονται σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε επαρχιώτικα στελέχη;
Διότι στην πολιτική το ψάρι δε βρωμάει από το κεφάλι αλλά από την ουρά, τη μεγάλη βάση.
Μήπως χρειάζεται η νέα εποχή για τη χώρα να είναι απαλλαγμένη από βρωμούσες για να μπορούμε να προχωρήσουμε; Ειδάλλως, φοβούμαι ότι οι όποιες αλλαγές είναι τόσο πρόσκαιρες και επιφανειακές, που γίνονται έως και επικίνδυνες σε χέρια λερωμένα από τα πριν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλώ τους κ.κ της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία να δηλώσουν ξεκάθαρα τη θέση τους, αναφερόμενοι σε συγκεκριμένα ονόματα και συμπεριφορές. Επίσης, δεν θα σημαίνει τίποτα άλλο παρά συγκάλυψη, εάν μια τέτοια δήλωση περιοριστεί σε γενικολογίες και υπεκφυγές τύπου "αφού πρόκειται για φήμες και όχι καταγγελίες με στοιχεία δεν ασχολούμαστε εμείς με τέτοια".
Ακριβώς όμως και με "τέτοια" πρέπει να ασχολείστε διότι η φήμη είναι κάτι που αιωρείται και μένει στο πίσω μέρος του μυαλού μας ακόμη κι αν κοπάσει.
Σας υπενθυμίζω τη ρήση του Γκέμπελς. Φαντάζομαι θα ήταν προτιμότερο να υπήρχαν καταγγελίες που θα παίρναν το δρόμο της δικαιοσύνης προς αποκατάσταση της αλήθειας. Τώρα όμως εσείς καλείσθε οι του ΠΑΣΟΚ να αποκαταστήσετε την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του χώρου σας. Εκτός κι αν την έχετε απολέσει οριστικά και προ πολλού.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Ένας απογοητευμένος πολίτης
Υ.Γ.: Το κείμενο δεν είναι ανώνυμο, την ταυτότητά μου γνωρίζει ο κ. Μόχλας. Η επιλογή της υπογραφής έγινε με τη σκέψη ότι μπορεί να εκφράζει και άλλους πολίτες με τους ίδιους προβληματισμούς

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μόχλα,
Ανώνυμοι είναι οι περισσότεροι σχολιογράφοι σου για το θέμα των ρουσφετιών (λες και ανακαλύψαμε την Αμερική), στην ανωνυμία κρατάς και τον επιστολογράφο της παρούσας, τον οποίο κανείς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως... "υποτιθέμενο επιστολογράφο".
Και τι μας κάνουν όλα αυτά;
Μια τρύπα στο νερό.
Γενικόλογα σχόλια και αναθέματα περί ρουσφετιών, που γίνονται από τους παράγοντες του "τρισκατάρατου" πασοκ και ένας επιστολογράφος που αναθεματίζει όλα αυτά και καλεί τη Ν.Ε. του πασοκ να λάβει θέση επί ανωνύμων γενικόλογων αφορισμών του "κακού".

Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία κύριε Μόχλα.
Αυτό είναι πολιτική και μάλιστα αίσχιστου είδους.
Ανοίγουμε τον ανεμιστήρα, πιάνουμε ένα φτυάρι και πετάμε τη λάσπη μπροστά του κι όποιον πάρει ο χάρος.

Σε μια εποχή κατά την οποία ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ και η χώρα διέρχεται τη στενωπό της δημοσιονομικής χρεοκοπίας, βγαίνουν κάποιοι ανώνυμοι σχολιογράφοι και διεκδικούν το δικαίωμα να γίνουν παράγοντες, καλώντας το τοπικό ΠΑΣΟΚ να λάβει θέση.
Ούτε στα παραμύθια...

Αυτά τα ολίγα,
φυσικά ανώνυμα και εγώ.

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε Μόλχα;
Μας βγήκε πάλι ο φασίστας στον αφρό;
Εμείς γράφουμε εσύ κόβεις;
Ξέρεις ότι σε έχω πάρει χαμπάρι ε;
Εκείνο που μάλλον δεν ξέρεις είναι ότι δεν είμαι ο μόνος που σε έχω πάρει χαμπάρι.
Απλά σπάμε πλάκα μαζί σου, για να νομίζεις ότι συνεχίζεις να κάνεις δημοσιογραφία.
Είσαι πραγματικά για λύπηση.
Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟ,ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ν Α Ι ΓΙΝΟΝΤΑΙ.-
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ;
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ.-

Xronika είπε...

Προς 29.4.2010 10:04
Εκτός από μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας είσαι και εμπαθής. Εξ άλλου, αυτά τα δυο χαρακτηριστικά πάνε μαζί.
Αν δεν το κατάλαβες το σχόλιο αναρτήθηκε όπως κάνω με όλα.
Συνέχισε να σπας πλάκα, τα @@ μου μη σπας
Χ. Μόχλας

Xronika είπε...

Προς 29.4.2010, 12:11
θα πάρεις την απάντηση που πρέπει και σε αξίζει. Υπομονή και όλα θα γίνουν με τον καλύτερο τρόπο.
Θα γίνει η αποκάλυψη αυτών που με στοιχεία έχουν εμπλακεί σε ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις και άλλες δουλειές. Στοιχεία μαζεύουμε που ο κόσμος στέλνει και μας λέει.
Υπομονή Πασοκ(ε,α) μην αγχώνεσε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΛΕ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ρουσφέτι πλέον. Ρώτησε και το Θανασάκι Μόχλα. Η ακόμη καλύτερα τον μπαμπά του. Είναι οικογενειακή η απέχθειά τους στο ρουσφέτι.
Και τώρα, το πίνουμε όλο.
Ούτε σταγόνα χαμένη.
Ότι μας αξίζει το έχουμε.
Τώρα φάνηκε. Τάχα πρίν δεν το βλέπαμε.

Ανώνυμος είπε...

Π'ές μου Μόχλα ότι δεν κατάλαβες ποιός είναι ο 10.04.
Μπάμ κάνει. Κάθεσαι και ασχολείσαι.

Ανώνυμος είπε...

Εχουν ξεσαλώσει οι πασοκοι γιατί δε βρισκουν εδαφος για πλιατσικο. οσοι μπήκαν σε εμμισθες θέσεις μπήκαν αλλά είναι λίγες και δε φτάνουν για όλους. εχουν μείνει στην απόξω άτομα που κοσμούσαν το ψηφοδελτιο ατομα που μιλάνε με Αθήνα κάθε μέρα, ετσι τουλάχιστο λένε, άτομα που είναι στο εθνικό συμβούλιο, τι να λέμε τώρα.
Στο DNA τους το έχουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ το ρουσφέτι αλλα δεν τους βγαίνει τώρα με το ΔΝΤ καβάλα,