Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ

Απόφαση για συνένωση του Δήμου Αντιγονιδών με το Δήμο Βέροιας, όπως προβλέπει και το σχέδιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιγονιδών στη συνεδρίασή του της Δευτέρας.
Το θέμα έθεσε, στην προ ημερησίας διαδικασία, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Χίρτογλου (φωτ.) και επρόκειτο να το θέσει και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην πρόεδρος του σώματος Μιχ. Μουταφίδης.
Ο σύμβουλος πρότεινε να αποφασίσει το Δημ. Συμβούλιο να συνενωθεί ο Δήμος με το Δήμο Βέροιας με το επιχείρημα ότι ο Δήμος Αντιγονιδών δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί ενταγμένος στο Δήμο Αλεξάνδρειας ο οποίος, παρότι έχει μικρότερο πληθυσμό από το Δήμο Βέροιας, έχει πάρα πολλά χωριά, ενώ η Βέροια έχει λιγότερα.

Ο κ. Μουταφίδης ανέφερε επιπλέον ότι μια πρόχειρη δημοσκόπηση που έκανε στο Σταυρό έδειξε συντριπτική προτίμηση των δημοτών για συνένωση με το Δήμο Βέροιας.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Παν. Γκυρίνης αντιπρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αλλά τελικά επικράτησε η πρόταση Χίρτογλου και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ψήφους 9 έναντι 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: