Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑΤΑΞΙΚΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αυτοδιοίκησης.gr, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο θα γίνει η παρουσίαση του προσχεδίου του Προγράμματος «Καλλικράτης» με το χωροταξικό, μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα Δευτέρα 26 ή Τρίτη 27 Απριλίου.
Η συνεδρίαση ήταν αρχικά «προγραμματισμένη» -σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου- να γίνει αύριο Τρίτη 20 Απριλίου, αλλά η παρουσία του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αναμένεται να φτάσει -Θεού θέλοντος και ηφαιστειακής τέφρας επιτρεπούσης- μεθαύριο Τετάρτη 21 Απριλίου στη χώρα μας, ανάγκασαν το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από εσωτερική συνεννόηση με το Μαξίμου, να αναβάλλει για μία εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο, ώστε να μην συμπέσει με την επίσκεψη των ξένων αξιωματούχων.

Μετά την παρουσίαση του προσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται να ακολουθήσουν 10 ημέρες στη διάρκεια των οποίων ο «Καλλικράτης» θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση, ώστε, εντός του διαστήματος 11-13 Μαΐου, να έχει μπει στην Επιτροπή της Βουλής για συζήτηση και μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα να έχει ψηφιστεί στην ολομέλεια.
Με τον τρόπο αυτό -όπως σημειώνει στο δημοσίευμά της η αυτοδιοίκηση.gr- το υπουργείο δεν θα αποκλίνει κατά πολύ από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που ορίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι τις 15 Μαΐου, με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στην οικονομία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Οποιος δεν θέλει, ή μάλλον δεν μπορεί, να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει" Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν μόνο να γκρεμίσουν! Μπράβο σ' αυτούς που τους ψήφισαν!!!!!