Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ". ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛEΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΔΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΑΝΘΕΜΙΑ- ΔΟΒΡΑ
Ένα άτυπο δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη Κυριακή στους δήμους Ειρηνούπολης και Ανθεμίων προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να προσδιορίσουν τη στάση τους ενόψει των συνενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης», για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.
Αυτή την απόφαση έλαβε την Τετάρτη το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ειρηνούπολης, ενώ το ίδιο έχει αποφασιστεί και στα Ανθέμια. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ειρηνούπολης Θανάσης Σπαθόπουλος (φωτ.) επισήμανε ότι η δημοτική αρχή τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός πεδινού Δήμου, στον οποίο θα συμμετέχουν ακόμη οι Δήμοι Ανθεμίων και Δοβρά.

Δηλώνει εξάλλου αντίθετος στο ενδεχόμενο συνένωσης του Δήμου Ειρηνούπολης με το Δήμο Νάουσας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ειρηνούπολης στην προχθεσινή του συνεδρίαση εξέδωσε και ψήφισμα, με το οποίο καλεί τους βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση για το ζήτημα αυτό.
-Η θέση του Δημάρχου ΑνθεμίωνΑντίθετος στη συνένωση με τη Νάουσα είναι και ο δήμαρχος Ανθεμίων Δημήτρης Σιδηρόπουλος. «Είμαστε υπέρ του δημοψηφίσματος και θα σεβαστούμε την απόφαση των δημοτών μας» τόνισε σε δήλωσή του στην «Ημερήσια» και πρόσθεσε: «Η δική μου θέση είναι όχι στην συνένωση με τη Νάουσα και υπέρ της δημιουργίας ενός πεδινού δήμου με κοινά χαρακτηριστικά, όπως αυτά των δήμων Ανθεμίων, Ειρηνούπολης, Δοβρά.

Είμαι υπέρ του σχεδίου Καλλικράτης, με προοπτική ανάπτυξης και μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων. Είμαι αντίθετος στην συνένωση με τη Νάουσα, διότι τόσο ιστορικά όσο και σήμερα, η συμπεριφορά των αρχών της δεν συνηγορεί υπέρ μιας τέτοιας συνένωσης. Επίσης, άλλα είναι τα προβλήματα του αστικού δήμου και άλλα του αγροτικού.
Η καθημερινότητα των αγροτών είναι διαφορετική από αυτή των κατοίκων της πόλης. Επίσης, η συνεργασία που είχαμε οι τρεις δήμοι στην κοινή ΔΕΥΑ ήταν αποδοτική.
Τέλος, την…καραμέλα που πιπιλίζουν ότι οι δήμαρχοι του κάμπου ενδιαφέρονται για τις καρέκλες ας το σταματήσουν. Στην Νάουσα οι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου και στον κάμπο για τις καρέκλες; Εμείς είχαμε και έχουμε τις δουλειές μας και δεν έχουμε ανάγκη από καρέκλες».
Στο δήμο Ανθεμίων ενημερώθηκαν οι αρχηγοί των παρατάξεων να ορίσουν αντιπροσώπους στις κάλπες για να μην αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα.
-Ο Δήμαρχος ΔοβράΕν τω μεταξύ αντίθετος στην ένωση με τη Νάουσα είναι και ο δήμος Δοβρά. «Δεν νομίζω ότι σε τοπικό επίπεδο θα υπάρξει…ανεγκέφαλος νους να προτείνει συνένωση του Δήμου Δοβρά με τη Νάουσα. Θεωρούμε κάτι τέτοιο παράλογο και την πρόβλεψη του σχεδίου του ΙΤΑ απαράδεκτη. Αν εφαρμοστεί τις συνέπειες θα τις υποστούν οι τοπικοί βουλευτές. Η δική μας θέση είναι ένωση με τον δήμο Βέροιας για δημιουργία μεγάλου και ισχυρού δήμου. Το ενδεχόμενο συνένωσης με τους δήμους Ειρηνούπολης και Ανθεμίων δεν το έχουμε συζητήσει στο Δημοτικό μας Συμβούλιο», μας δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Χρ. Τσιούντας.
-Καλούνται οι βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση
Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ειρηνούπολης καλεί τους βουλευτές του Νομού, τους πολιτευτές αλλά και κάθε υποψήφιο Δήμαρχο του κυοφορούμενο νέου Δήμου Νάουσας να πάρουν θέση υπέρ της συνένωσης της Ειρηνούπολης με τη Νάουσα ή με τα Ανθέμια και τη Δοβρά. Το ψήφισμα εκδόθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Τετάρτης 14/4 μετά από σχετική πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Βασιλείου και έχει ως εξής:
“Καλούμε όλους τους Ημαθιώτες εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα, να πάρουν υπεύθυνη και συγκεκριμένη θέση, με όποιον τρόπο θεωρούν αυτοί σκόπιμο, εάν θεωρούν ότι είναι προς το συμφέρον των δημοτών του Δήμου Ειρηνούπολης, η συνένωση του πρωτοπόρου από κάθε άποψη Δήμου μας, με τον Δήμο της Νάουσας, η εάν προκρίνουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος Δήμος, με την συνένωση των τριών Δήμων της περιοχής μας, δηλαδή του Δήμου μας, του Δήμου Ανθεμίων και του Δήμου Δοβρά, με τους οποίους ήδη μας συνδέουν πολλά κοινά, αφού από την χρονική στιγμή που δημιουργήθηκαν, ξεκίνησε συνεργασία ουσιαστική και ήδη λειτουργούν κοινές υπηρεσίες.
Καλούμε επίσης κάθε υπεύθυνο πολιτευτή ή πολιτικό παράγοντα του Νομού Ημαθίας, να πάρει επίσης καθαρή θέση, εάν μπορούν και πρέπει οι δημότες του Δήμου μας, να έχουν με την συνένωση που κυοφορείται τις ίδιες υποχρεώσεις με τους δημότες του Δήμου Νάουσας, θεωρώντας έτσι ότι το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας, είναι το ίδιο με το βιοτικό επίπεδο των δημοτών της Νάουσας, τη στιγμή που είναι σε όλους γνωστό, ποια είναι η οικονομική κατάσταση των αγροτών της περιοχής μας και ακόμη περισσότερο ποια είναι η προοπτική τους.
Τέλος καλούμε όλους τους παρακάτω αναφερόμενους, Βουλευτές, Πολιτευτές του Νομού μας, και υποψηφίους Δημάρχους του κυοφορούμενου Δήμου Νάουσας, να κάνουν γνωστό στους δημότες του Δήμου Ειρηνούπολης, αλλά και στους δημότες των άλλων δύο Δήμων, αναλυτικά και συγκεκριμένα, τους λόγους για τους οποίους ετσιθελικά και χωρίς την θρυλούμενη διαβούλευση, την κυοφορούμενη συνένωση, και να αριθμήσουν επιτέλους τα οφέλη που θα προκύψουν για τους δημότες μας, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα οφέλη των δημοτών του σημερινού Δήμου Νάουσας.”

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΝΑΝ΄ΚΑΛΑ...ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ.-

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΑΣ.-

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ή ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥΣ ή Η ΡΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΑΓΕ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ή ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ);
ΑΦΟΥ, ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΧΙ "ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ" ΔΗΛ. ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΠΕΥΣΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

ESEIS KYRIE SIDHROPOYLE KALH DOULEIA EIXATE, APOTYXHMENOS EPAGGELMATIAS OMWS. KALA POU LADWSATE TO ANTERAKI SAS EPI DHMARXIAS SAS! KYRIE KAMPARNTINA!