Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε το βράδι της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Αλεξανδρείας, με πρωτοβουλία του Δήμου σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Εξαρτημένων και Συνεξαρτημένων ατόμων "ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ" εκδήλωση με θέμα τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Στην εκδήλωση δυο πρώην χρήστες ναρκωτικών αφηγήθηκαν το γολγοθά των ναρκωτικών, τις εμπειρίες και την αντιμετώπισή τους από τους οικείους τους και από την κοινωνία.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό η αφήγηση του πρώην χρήστη Κώστα Λαχανά, ο οποίος για 8 χρόνια γνώρισε την εξαθλίωση και την απόρριψη.
Επίσης οι παρεβρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον ψυχολόγο του Κέντρου κ. Άνθιμο Αρουτζίδη για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν και οι συνεξαρτημένοι απέναντι στους εξαρτημένους.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης και ενημέρωση για τον εθισμό στο αλκοολ (λόγοι, αιτίες, συμπτώματα, κατάληξη).
Το μήνυμα που πέρασαν τόσο οι χρήστες όσο και ο ψυχολόγος του κέντρου για τους χρήστες είναι ότι: Δεν πρέπει ποτέ κανείς να χάνει την ελπίδα, και όταν τα πράγματα είναι γνώριμα και άγνωστα όλα τα καλά... υπάρχουν, άνθρωποι που μπορούν να σε καταλάβουν, να σ' αγκαλιάσουν και να σε βοηθήσουν. Κάνε την αρχή, ζήτα βοήθεια και άσε τους ειδικούς να σου δείξουν τον τρόπο για να ξεπεράσεις το πρόβλημα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξ/ρειας κ. Γκιόνογλου, ο αντιδήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: