Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΜΜΕ

Ενημερωτική, ανεπίσημη συνάντηση είχε ο Βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Δημοσίων Έργων Μιχάλης Χαλκίδης με τους δημοσιογράφους των αθηναϊκών ΜΜΕ την περασμένη Πέμπτη. Στη διάρκειά της..
...δέχτηκε ερωτήσεις για θέματα της αρμοδιότητός του και απάντησε θέτοντας έτσι υπ’ όψιν τους τις θέσεις του κόμματός του. Ζήτησε άμεση αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τις κατασκευαστικές εταιρείες και κάλεσε τον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα να υλοποιήσει την δέσμευσή του, που ανέλαβε με ομιλία του στη Βουλή να συνάψει δάνειο 5 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης τόνισε ότι πέρα από κάθε αμφισβήτηση τα Δημόσια Έργα θα βοηθήσουν την τελματωμένη ανάπτυξη και την προσφορά εργασίας μειώνοντας την ανεργία αφού σχετίζονται με σειρά άλλων επαγγελμάτων.
Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται σε έργα που ήδη κατασκευάζονταν ή είχαν δημοπρατηθεί και ζήτησε να υπάρξει ταυτόχρονη προώθηση μικρών έργων στην Περιφέρεια
Ακόμα πρότεινε να γίνει συμψηφισμός των χρεών των Τεχνικών Εταιρειών με τα οφειλόμενα από το Δημόσιο, ενώ σε σχετική ερώτηση απέκλεισε ενδεχόμενη επαναφορά του μαθηματικού τύπου.
Αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με τον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Υπουργείο του και ο ίδιος θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.
Τέλος προέβλεψε ότι ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης με τις συνεχείς επισκέψεις του σε Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας κατά πάσα πιθανότητα προετοιμάζει το έδαφος ώστε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: