Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Aνεπίσημα κυκλοφορεί ευρέως ότι η πρόταση του Ραγκούση για την Ημαθία περιλαμβάνει 4 δήμους.
Οι τέσσερις δήμοι είναι: Βέροιας που μαζί με τον δήμο Δοβρά, Μακεδονίδος, Βεργίνας θα συναποτελέσουν το νέο ΟΤΑ.
Ο δήμος Αλεξάνδρειας με τους δήμους Πλατέος, Μελίκης, Αντιγονιδών συναποτελούν τον νέο ΟΤΑ.
Ο δήμος Νάουσας μόνος του.
Και ο δήμος Μίεζας που θα συγκροτήσουν οι δήμοι Ειρηνούπολης και Ανθεμίων.
Πληροφορίες του periskopisi.blogspot.com λένε ότι ο δήμος Βέροιας μετονομάζεται σε δήμο Βεργίνας! Ίδομεν..

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Όπως είχαμε γράψει το μεσημέρι της Τετάρτης ότι στην Ημαθία θα προκύψουν τέσσερις δήμοι έτσι κι έγινε.
Η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ φιλοξενεί δηλώσεις της δημάρχου Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου και του δημάρχου Νάουσας Τ. Καραμπατσού.
Ο δήμαρχος Νάουσας δηλώνει ότι είναι απολύτως δυσαρεστημένος με την εξέλιξη αυτή και ήδη έχει επικονωνήσει με την ηγεσία του υπουργείου και βρίσκεται στην Αθήνα για να πιέσει ώστε να να μην δημιουργηθεί δήμος Μίεζας αλλά να ενσωματωθούν τα Ανθέμια και η Ειρηνούπολη στην Νάουσα.
Οι δηλώσεις των δημάρχων έχουν ως εξής:
Σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. Βέροιας
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, μόλις έμαθε τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις. «Τι να σας πω, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συγκαλέσουμε άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή και των βουλευτών. Η Βέροια είναι μια πόλη με ονομασία 4.000 ετών. Η Βεργίνα είναι μια νέα ονομασία ως πόλη του ενός αιώνα. Δεν μιλάμε για την ονομασία «Αιγές». Σίγουρα θα αντιδράσουμε δυναμικά, πρωτίστως με την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου».
«Μας απομονώνουν»
Επικοινωνήσαμε και με το δήμαρχο Νάουσας Τάσο Καραμπατζό, ο οποίος είχε ήδη μεταβεί στην Αθήνα, καθώς οι πληροφορίες για 4 δήμους υπήρχαν από το πρωί της Τετάρτης. Μας είπε ότι ο δήμος Νάουσας και ο ίδιος προσωπικά θα αντιδράσει έντονα, ενώ ήδη μίλησε τόσο με τον κ. Ραγκούση, τον κ. Τόλιο και την κ. Τζάκρη. «Δεν είναι δυνατόν να απομονώνουν την ήδη δοκιμαζόμενη Νάουσα με αυτόν τον τρόπο. Θέλω να μας πούνε τι άλλαξε την τελευταία στιγμή από την πρόταση του ΙΤΑ που μιλούσε ξεκάθαρα για 3 δήμους.

Παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια, ενώ μεγάλη ευθύνη έχουν και οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές εκτός του Άγγελου Τόλκα που ήταν ξεκάθαρος. Θα συγκαλέσω άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το Σαββατοκύριακο. Περιμένω τι θα μας πούνε οι βουλευτές. Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω ακόμη και τα κλειδιά του δημαρχείου», μας είπε ο δήμαρχος, συναισθηματικά φορτισμένος.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tria poulakia kathontai..ayto tha pei sovari kai ypeythynh protash..ante tora na synkrathseis tous airetous tou dimou antigonidon..xe,xe

Ανώνυμος είπε...

τρια πουλακια δεν λες τιποτα..
Μοχλα θες και τα γραφεις αυτά η σου ξεφευγουν;

Ανώνυμος είπε...

Για να τα γράφει αυτά κάτι ξέρει. Για κάντε ρε έξυπνοι τους υπολογισμούς σας και θα δείτε τι βγαίνει!s

Ανώνυμος είπε...

Ο δημος Ανθεμιων - Ειρηνουπολης ποια ακριβως κριτηρια της νεας αρχιτεκτονικης διαθετει? Τεχνικες Υπηρεσιες? Διαχειριστικη επαρκεια? Προοπτικη αυτοδυναμης αναπτυξης?
Η επιλογη αυτη εγινε με τη λογικη του συγκεντρωτισμου, κατω απο πρισματα παλαιοκομματικα...
Που ειναι η επισημη θεση των βουλευτων?
Η σιωπη τους μονο συναινεση μπορει να σημαινει...

Ανώνυμος είπε...

Β Ο Υ Λ Η Σ Η ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.-