Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ξαναφίμωσαν την Κομμουνιστική Τάση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Αυτή τη φορά ο Νταβανέλλος απέτρεψε την ψηφοφορία!!!

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι από τα ΧΡΟΝΙΚΑ. Διάβασα το δημοσίευμα της ΚΤ ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλα ως συμπέρασμα ότι η φίμωση προήλθε από την αντίδραση του Νταβανέλλου. Διαβάστε κι εσείς το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην σελίδα της ΚΤ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

2η μέρα ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ : ποιούς και γιατί ενόχλησε το ψήφισμα
της Κομμουνιστικής Τάσης

Διαβάστε ένα ενημερωτικό σημείωμα για όσα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά συνέβησαν σήμερα στην δεύτερη μέρα της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ψήφισμα που κατέθεσε η Κομμουνιστική Τάση υπέρ της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.

Γνωρίζοντας τις πολιτικές διαφωνίες μας ...

με τους συντρόφους της ηγετικής πλειοψηφίας, κάποιος συστηματικός αναγνώστης της ιστοσελίδας μας θα περίμενε ότι ο τίτλος του σημειώματος αυτού για τη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στα ηγετικά στελέχη της πλειοψηφίας. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η κατάθεση στο όργανο ψηφίσματος της Κομμουνιστικής Τάσης για την ανάγκη πολιτικής στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ στη σωστή και επιβεβλημένη απόφαση που λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα ενώσεις και Ομοσπονδίες εργαζομένων υπέρ μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ηγετικού στελέχους της ΔΕΑ και μέλους της Π.Γ συντρόφου Αντώνη Νταβανέλου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία χάους στη διαδικασία και τελικά την – αυθαίρετη από το προεδρείο, παρά τις διαμαρτυρίες μας - λήξη των εργασιών, πριν να διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία!

Νωρίτερα είχε προηγηθεί μια ομιλία παρουσίασης του ψηφίσματος από τον σ. Σταμάτη Καραγιαννόπουλο, η οποία – παρά τις αναμενόμενες διαφωνίες των ηγετικών στελεχών της πλειοψηφίας – δεν είχε προκαλέσει ούτε στο ελάχιστο απώλεια ψυχραιμίας από την πλευρά τους. Επίσης, παρά τη διαφαινόμενη από τις τοποθετήσεις τους στη συζήτηση, διαφωνία με το περιεχόμενο του ψηφίσματός μας, τα προερχόμενα από τον ΣΥΝ στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, το αντιμετώπισαν σαν μια σεβαστή, διαφορετική άποψη από συντρόφους που ανήκουν στην ίδια με αυτούς πτέρυγα του κόμματος. Δυστυχώς, δεν συνέβη το ίδιο με τον σύντροφο της Π.Γ που προαναφέραμε, ο οποίος – στο περιθώριο της κανονικής διαδικασίας της συζήτησης - αξίωσε σε έντονο ύφος από το προεδρείο να μην τεθεί το ψήφισμά μας καν σε ψηφοφορία! Προτείναμε στον σ. να λάβει το λόγο στο βήμα και να εξηγήσει πού και γιατί διαφωνεί με το περιεχόμενό του ψηφίσματος και δεν το έκανε.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να τονιστεί ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ψήφισμα που παρουσιάστηκε από την Τάσης μας στην ΚΕ, αυθαίρετα δεν τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία από το προεδρείο, παρά και ενάντια στη θέλησή μας. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι οι θέσεις και προτάσεις της Τάσης μας – όπως συνέβη και προσυνεδριακά – δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα από τμήματα του ηγετικού μηχανισμού, παρά και ενάντια στις δημοκρατικές ευαισθησίες που χαρακτηρίζουν τα μέλη του κόμματός μας. Εμείς αισθανόμαστε ότι κάναμε το καθήκον μας σαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που οφείλουν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους στις κομματικές διαδικασίες. Παρότι για μια ακόμα φορά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα παραβιάστηκαν, δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα να αντικαταστήσουμε την υπομονετική πολιτική εξήγηση των ιδεών μας – που για μας έχει τη μεγαλύτερη σημασία - με διαρκείς κραυγές διαμαρτυρίας. Από εκεί και πέρα, είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι καλόπιστοι σύντροφοί μας στο κόμμα μπορούν να καταλάβουν και να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά τους συμπεράσματα.

Σε ότι αφορά στην προαναφερόμενη αντίδραση στο ψήφισμά μας, θα θέλαμε να απευθύνουμε, πάντα με συντροφικό πνεύμα και χωρίς διάθεση προσωπικών αντιδικιών, τα ακόλουθα ερωτήματα στους συντρόφους μας από τη ΔΕΑ και το «R-Project» συνολικά.

Συμφωνούν με τη στάση του εκπροσώπου τους στην ΚΕ; Θωρούν και οι ίδιοι ότι είναι επιζήμια μια πρόταση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποστήριξη της γενικής πολιτικής απεργίας μετά από τρία χρόνια αναποτελεσματικών και αποσπασματικών απεργιών και όταν ήδη με ανακοινώσεις τους μαζικές εργατικές ομοσπονδίες όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχουν θέσει ανοικτά το ζήτημα στο εργατικό κίνημα;Αν θα ήθελαν να ακούσουν τη δική μας εξήγηση για την απαράδεκτη πολιτικά στάση που προαναφέραμε, θα τους λέγαμε πως – ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα μικροπολιτικά της κίνητρα - αυτή είναι η φυσική και συνεπής συνέχεια μιας ανάλογης τακτικής που παρακολουθήσαμε από τα ηγετικά στελέχη του «R-Project» και στο ιδρυτικό συνέδριο. Εκεί να θυμίσουμε ότι οι εκπρόσωποι του «R-Project» καταψήφισαν στις ψηφοφορίες το μαρξιστικό πρόγραμμα που κατέθεσε η Κομμουνιστική Τάση (Κομμουνιστική Πλατφόρμα) και υπερψήφισαν «επί της αρχής» το σοσιαλδημοκρατικό Κείμενο Θέσεων της ηγετικής ομάδας. Καμία λοιπόν εντύπωση δεν θα πρέπει να προξενούν τα σημερινά γεγονότα στην ΚΕ. Πιστοποιούν για μια ακόμα φορά την πολιτική χρεοκοπία των ηγεσιών συνιστωσών που εμφανίζονται αδιάλλακτες στην υπεράσπιση των μηχανισμών τους και ιδιαίτερα «διαλλακτικές» στις πολιτικές ιδέες και τις αρχές. Στην μαρξιστική ορολογία δεν μπορεί να βρεθεί μια λέξη πιο κατάλληλη για αυτή την πολιτική από τη λέξη «οπορτουνισμός».

Πιο κάτω παραθέτουμε ξανά αυτούσιο το επίμαχο ψήφισμα που καταθέσαμε στην ΚΕ:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 31/8 - 1/9

Η επίθεση κυβέρνησης και τρόικας στο βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής. Κάθε μέρα που περνά με την κυβέρνηση Σαμαρά στην εξουσία, πυκνώνουν οι «στρατιές» των φτωχών και των ανέργων.
Η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ανατραπεί, έχει πλέον ριζώσει σε ευρύτατα στρώματα του λαού και η γενική πολιτική απεργία διαρκείας γίνεται η μορφή πάλης που υποστηρίζουν ανοικτά τα πιο μαχητικά τμήματα του εργατικού κινήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας δημόσια υποστηρίξει την ανάγκη της ανατροπής, δηλώνει τη στήριξή του στο κάλεσμα μιας σειράς σωματείων και ομοσπονδιών για μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, καθώς και την απόφαση να διαθέσει όλες τις δυνάμεις του για το σκοπό της επιτυχούς προετοιμασίας και της νικηφόρας έκβασης της αναγκαίας αυτής κινητοποίησης.

Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Τούντα, Σταμάτης Καραγιαννόπουλος

1 σχόλιο:

οδυσεας είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ... ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΚΑΡΙΚΕΥΜΑ" ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΣ "ΜΑΓΕΙΡΑΣ" ΤΟ ΚΑΡΙΚΕΥΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ...