Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ζάκυνθος: Αντιφασιστικό χαστούκι στους Χ.Αυγίτες του Λαγού

Εχθές, η Ζάκυνθος έδωσε, για άλλη μια φορά, δυναμικό “παρών” στον αγώνα που διεξάγεται σε πολλές περιοχές της χώρας, απέναντι στο ναζιστικό-ρατσιστικό πολιτικό μόρφωμα «χρυσή αυγή» και τους οπλισμένους τραμπούκους της.

Από το πρωί, στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, ένα...
αποφασισμένο και δυναμικό κομμάτι αντιφασιστών (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, αντιεξουσιατικού χώρου, ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτικών πολιτών) εμπόδισε το βουλευτή Λαγό και τη θλιβερή, ναζιστική, ολιγάριθμη παρεούλα του να κυκλοφορήσουν -όπως σχεδίαζαν- ανενόχλητοι στους δρόμους της πόλης. Ακόμη και το ένα και μοναδικό μισαλλόδοξο σύνθημα που κατάφεραν να φωνάξουν σκεπάστηκε από τα δυνατά συνθήματα αλληλεγγύης και πολιτικού αγώνα των συγκεντρωμένων αντιφασιστών.

Η ήττα τους ήταν καταφανής. Η συντριπτική πλειοψηφία της ζακυνθινής κοινωνίας, είτε με τους αγωνιστές στο δρόμο είτε γυρίζοντας την πλάτη στα καλέσματα του ναζιστικού συσσιτίου, δεν άφησε κανένα περιθώριο νομιμοποίησης της ναζιστικής και φασιστικής προπαγάνδας στο νησί.

Το απόγευμα, ένα τσούρμο 20 τραμπούκων χρυσαυγιτών, στοχεύοντας να ικανοποιήσει τα δολοφονικά πολιτικά ένστικτα της ναζιστικής τρομοκρατίας και να πάρει εκδίκηση για την πολιτική ήττα που υπέστη το πρωί, έκανε επίθεση με σιδηρολοστούς και πέτρες στους διαδηλωτές, που με δυναμισμό- για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα- βρισκόταν στο δρόμο, δηλώνοντας πως η Ζάκυνθος, ήταν και θα παραμείνει αντιφασιστική. Οι θρασύδειλοι, αφού τραυμάτισαν διαδηλωτές, έτρεξαν να κρυφτούν στον – υπόγειο χώρο που είχανε τη συγκέντρωση τους. Η σθεναρή στάση των διαδηλωτών που παραμείνανε στο χώρο τραγουδώντας και εξακολουθώντας να φωνάζουν αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά μηνύματα, έκανε το Λαγό και τα τρωκτικά του να τρέχουν να κρυφτούν στα λαγούμια τους, με την αστυνομία να μη συλλαμβάνει κανένα από αυτούς για την απρόκλητη οπλισμένη επίθεσή τους.

Οι αντιφασιστικές δυνάμεις της Ζακύνθου, εχθές, έδωσαν ένα δυνατό πολιτικό μάθημα στο τσούρμο των οπλισμένων τραμπούκων δολοφόνων της «χρυσής αυγής», που ενισχύεται τα τελευταία χρόνια, λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, των λησταρχικών και ρατσιστικών πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης, της προκλητικής προβολής τους από τα ΜΜΕ και της ροής χρημάτων από τις βρώμικες δουλειές του υποκόσμου και των καπιταλιστών, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούν.

Τα αφεντικά τους για να έχουν κέρδος θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό, γι’ αυτό τους βγάζουν ως μαντρόσκυλα για να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα, ώστε να σταματήσει να παλεύει και να διεκδικεί. Ο πραγματικός ρόλος της «χρυσής αυγής» αποκαλύπτεται όταν τα ψευτοπαλλήκαρα της στη Βουλή, ψηφίζουν ακόμη περισσότερες απαλλαγές για τους εφοπλιστές, όπως και το σβήσιμο των χρεών ποδοσφαιρικών εταιριών .

Καλούμε το λαό της Ζακύνθου, με αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, να εκφράσει σθεναρά την αντίθεσή του στην προσπάθεια τρομοκράτησης της τοπικής κοινωνίας από μια φασιστοσυμμορία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια: