Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Κουβελάκης προς Μπαλτά: Μάλλον τα ερωτήματα είναι σοβαρά- Κριτική στην συνέντευξη

Στ. Κουβελάκης
Σε προηγούμενη ανάρτηση δημοσίευσα τη συνέντευξη του Αρ. Μπαλτά, επικεφαλή της ομάδας εργασίας για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Μια αποστροφή του κ. Μπαλτά προκάλεσε τουλάχιστον προβληματισμό σε μερίδα μελών και οπαδών του κόμματος με πιο χαρακτηριστική αυτή του Στ. Κουβελάκη που έγραψε το παρακάτω σχόλιο στον τοίχο του στο φ/β:
 
"Ήδη προετοιμάζουμε συστηματικά αυτήν τη... διαπραγμάτευση. Αλλά, καθώς καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να εκθέσουμε από τώρα δημόσια τα σχέδιά μας.
(...) Θέλετε να αρχίσουμε να αραδιάζουμε σενάρια; Και να λέμε πώς θα πράξουμε σε κάθε περίπτωση; Ν
α κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου και να λέμε προκαταβολικά στον αντίπαλο πώς θα απαντήσουμε σε κάθε δική του κίνηση; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά".
Μάλιστα.
Αρα: 1. Ούτε ο λαός, ούτε τα μέλη του κόμματος έχουν το δικαιωμα να ενημερωθούν για αυτά τα σχέδια Β (που υπάρχουν, αλλά στη ζούλα..).
 
2. Το να απαντηθεί το αυτονόητο ερώτημα "τι θα κάνετε αν σας κόψουν τη χρηματοδότηση (τις μνημονιακές δόσεις) ή/και τη ρευστότητα (αλά Ντράγκι προς Κυπρίους) θεωρείται "άσκηση επί χάρτου" και "μη-σοβαρή απαίτηση".
 
3. Εφ'όσον οι απέναντι είναι ομολογουμένως "αντίπαλοι" και όχι "εταίροι" με τους οποίους μας συνδέει κοινό συμφέρον πως μπορούμε να πιστεύουμε ότι το θέμα λύνεται εντός διαπραγματευτικών πλαισίων, που προϋποθέτουν τη συναίνεση της άλλης πλευράς, χωρίς μονομερείς κινήσεις (όπως στάση πληρωμών) που θα ανατρέψουν τον σημερινό συντριπτικό συσχετισμό;
Μάλλον δικαιολογούμαστε να αναρωτηθούμε αν όλα αυτά είναι όντως σοβαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: