Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ- Διαγκωνίζονται Καραπαναγιωτίδης και Ουσουλτζόγλου για το Β΄ ΣΣ- Τί δουλειά έχει το ΚΚΕ στη σύσκεψη;

Μεγάλος πόνος έπιασε τους παράγοντες της Ημαθίας για το κλείσιμο του Β΄ Σώματος Στρατού από την Βέροια. Διαγκωνίζονται για το ποιος πονάει πιο πολύ. Τη μια μέρα βγαίνει η δήμαρχος Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου και δηλώνει ότι κινήθηκε, έτρεξε, τα είπε με τους αρμόδιους στην Αθήνα για να μη φύγει το Σώμα.
Την επόμενη μέρα, κυριολεκτικά την...
επόμενη μέρα, ο επίδοξος υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας και νυν αντιπεριφερειάρχης Κ. Καραπαναγιωτίδης συγκαλεί σύσκεψη και εκδίδει ανακοίνωση- επιστολή προς τον Σαμαρά για το ίδιο θέμα.
Ο Καραπαναγιωτίδης θέλει να δείξει ότι αγωνίζεται να μείνει το Β΄ ΣΣ γιατί δεν θέλει να αφήσει το γήπεδο ολόκληρο στην αντίπαλό του στις εκλογές του 2014.

Όπως κι αν έχει, το ζήτημα είναι αρκούντως αστείο, ναι αστείο, για να το δούμε σοβαρά. Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει αν κλείσει ή αν παραμείνει στην Βέροια. Καλό είναι να κλείσει όπως και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα και τα αστυνομικά τμήματα που είναι άκρως αντιπαραγωγικά. Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Κλείνοντας πρέπει να καταθέσω την απορία μου: Τί δουλειά είχε εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην σύσκεψη; Δεν αντιλήφθηκε ότι κλήθηκε από τον Καραπαναγιωτίδη (ΝΔ) για να επικυρώσει ουσιαστικά την φιέστα του; Αντί να βγουν και να καταδικάσουν τέτοιες φιέστες που μόνο υποκριτικές είναι συμμετέχουν;
Και επί της ουσίας. Το ΚΚΕ έχει θέση για το αν πρέπει να κλείσουν τα στρατόπεδα ή τα Στρατηγεία;

Για την σύσκεψη τώρα. Ο Κ. Καραπαναγιωτίδης θα στείλει το παρακάτω κείμενο στον Σαμαρά:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή και εκφράζοντας τους θεσμούς που ο καθένας από εμάς υπηρετεί και εκπροσωπεί, σας γνωρίζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ενδεχόμενη κατάργηση του Β΄ Σώματος Στρατού (Β΄ΣΣ).
Το Β΄ΣΣ για λόγους αμιγώς επιχειρησιακούς, οπωσδήποτε όμως και κοινωνικούς, οικονομικούς και ιστορικούς, αποτελεί τον ισχυρότερο βραχίονα ταχείας επέμβασης στον βορειοελλαδικό κυρίως χώρο.
Θεωρούμε πως ο σχεδιασμός κατάργησής του αποτελεί πλήγμα ζωής για τον τόπο μας και την άμυνά του, και εν τέλει θα υπονομεύσει την ουσία του εθνικού στρατιωτικού δόγματος.
Ομόθυμα και αδιαπραγμάτευτα δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια πρόθεση κατάργησης ή μετασχηματισμού του, εκφράζοντας πρωτίστως την κοινωνία της Μακεδονίας και της Θράκης που ειδικά σε καιρούς κρίσης αναμένει ενδυνάμωση και όχι αποδυνάμωση της στρατιωτικής της ασφάλειας.»
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν:
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας και Νάουσας κ. Παντελεήμων
Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Βουλευτής
Γιοβανόπουλος Κώστας, Βουλευτής
Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας
Ζιώγας Γιάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Βουλευτή ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη
Σαρηγιαννίδης Στάθης, Περιφερειακός Σύμβουλος
Εκπρόσωποι των Βουλευτών Απόστολου Βεσυρόπουλου και Γεωργίας Μπατσαρά
Χρήστος Γκουντενούδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Αντιδήμαρχος Βέροιας, εκπρόσωπος Δημάρχου Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: