Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

VIDEO- Ξυλοδαρμός μετανάστη από αστυνομικούς και φίλους της- Και οι μετανάστες έχουν μάνες

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις-σκούπα που κάποιος ευφάνταστος γραφειοκράτης – συνεργάτης του υπουργού Νίκου Δένδια, τις αντιλαμβάνεται ως...

εφαρμογή των κανόνων φιλοξενίας.
Οι άνδρες της αστυνομίας συνεργάζονται άμεσα με πολίτες. Φαρδιές πλάτες, σκούρα ρούχα, μυώδη χέρια. Δεν χρειάζεται φαντασία για να καταλάβει κανείς από ποιον πολιτικό χώρο προέρχονται.
Οι αστυνομικοί στριμώχνουν έναν μετανάστη. Αυτός έχει ακινητοποιηθεί στο πλάι ενός αυτοκινήτου. Τον χαστουκίζουν. Τον κλωτσούν. Τον ξαναχαστουκίζουν. Τον ξανακλωτσούν. Ο άνθρωπος δεν αντιδρά. Υπομένει. Τον κτυπούν με πείσμα, με μίσος. Δεν υπήρχε καμία ανάγκη εφαρμογής τέτοιας βίας. Δεν προσπάθησε να ξεφύγει. Δεν έχει κανένα όπλο επάνω του. Τον συλλαμβάνουν.
Κάποιοι άλλοι αστυνομικοί της ομάδας με τις μηχανές έχουν βάλει χειροπέδες σε έναν άλλο μετανάστη. Κάποιος αστυνομικός του κάνει κεφαλοκλείδωμα και τον σέρνει στην κυριολεξία προς το περιπολικό που δεν το βλέπουμε ακόμη. Τον χτυπούν. Φτάνουν στην πόρτα του περιπολικού και τότε κάποιος από τους ένστολους που ακολουθεί πλησιάζει και αρχίζει τις κλωτσιές και τα χαστούκια. Έτσι, αναίτια. Έτσι, για πλάκα. Έτσι, για να βγάλει το άχτι του. Έτσι, για να δείξει πόσο αντράκι είναι.

Από ψηλά κάποιος πολίτης μαγνητοσκοπεί τις σκηνές αστυνομικής βίας και βαρβαρότητας. Ο φακός του αποτυπώνει την ικανοποίηση των ενστίκτων των «φρουρών της δημοκρατικής τάξης». Για κακή τύχη των αστυνομικών και των πολιτών που συμμετέχουν στο αδυσώπητο αυτό κυνήγι, ο φακός του άγνωστου πολίτη αποτυπώνει και τον αριθμό του περιπολικού.
Ποινές-χάδι επιβλήθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με κάποιους νταήδες ξυλοκόπησαν βάναυσα έναν μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., δυο εκ των πρωταγωνιστών τιμωρήθηκαν με… πρόστιμο, ενώ έπειτα από την επαναπροβολή του video από τη zougla.gr, η αστυνομία δεσμεύτηκε ότι -στην περίπτωση του ενός υπαιτίου αστυνομικού- θα ασκήσει νέα προσφυγή από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, για επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σχετικά με βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα Zougla.gr, συνοδευόμενο από άρθρο με τίτλο « Αναίτια βαρβαρότητα της ΕΛ.ΑΣ.» ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Το περιστατικό που απεικονίζεται στο βίντεο συνέβη στις 3 Ιανουαρίου 2012 στην πλατεία Αμερικής, όταν συνελήφθη αλλοδαπός γιατί ανέτρεπε κάδους απορριμμάτων, προξενούσε φθορές σε σταθμευμένα οχήματα και διατάρασσε την κοινή ησυχία,
αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο (youtube) το απόγευμα της 20-04-2012 και τις επόμενες μέρες ακολούθησαν σχετικά δημοσιεύματα σε διάφορες εφημερίδες και ιστολόγια,
για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, διατάχθηκε άμεσα (21-04-2012) Ε.Δ.Ε., η οποία έχει ολοκληρωθεί,
 προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δύο αστυνομικών, οι οποίοι τιμωρήθηκαν πειθαρχικά με χρηματικές ποινές προστίμου,
 στην περίπτωση του ενός υπαιτίου αστυνομικού θα ασκηθεί προσφυγή από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, για επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής.
  
Zougla.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: