Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

«Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» το νέα κόμμα Λοβέρδου

«Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για Νέα Ελλάδα». Με τη φράση αυτή παρουσίασε απόψε ο Ανδρέας Λοβέρδος την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας, στο γήπεδο του...
 Σπόρτινγκ.


Οπως ανέφερε στην ομιλία του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, το νέο κόμμα θα είναι ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία, θα βρίσκεται ανάμεσα στις παρυφές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προτάσεις άμεσης δράσης και θα κάνει «τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα μας έφεραν έως εδώ.

«Ενα κόμμα χωρίς πρωτοκλασάτους πολιτικούς, όπου οι νέοι θα έχουν την μερίδα του λέοντος. Ένα κόμμα ευθύνης με λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο που θα συμβάλει στη νέα ελληνική ανόρθωση. Τέλος ένα κόμμα ευρωπαϊκό, υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λοβέρδος στην επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο με 1.200 άτομα, γήπεδο του Σπόρτιγκ, παρουσία των εκπροσώπων των κινημάτων «Δράση» και «Δυναμική Ελλάδα», καθώς επίσης και του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αήδονη.

«Σπάμε, σήμερα, εδώ, την αμηχανία και την αδράνεια του πολιτικού συστήματος», είπε ο κ. Λοβέρδος ασκώντας κριτική αφενός στην τρικομματική κυβέρνηση η οποία, όπως ανέφερε, «ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, και αφετέρου στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία «συναγωνίζονται σε δημαγωγία και επικίνδυνους παληκαρισμούς».

«Τώρα είναι η ώρα για μια νέα συμφωνία» είπε, προσθέτοντας «ούτε εκλογές, αλλά ούτε και αυτή κυβέρνηση, η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις».

«Θέλουμε, όλοι μαζί εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ, να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη και να βοηθήσουμε για να ξαναπάρουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την πατρίδα στα χέρια μας» επισήμανε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να παλέψουμε για να συνενώσουμε τον πολιτικό μας χώρο, που βρίσκεται σε μαρασμό», «να ξανασυναντηθούμε και με όσους πολίτες παραμένουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, ή μετακινήθηκαν από αυτό στη ΔΗΜΑΡ».

«Γι' αυτό, ταυτόχρονα με την ίδρυσή μας» πρόσθεσε, «παίρνουμε εκ νέου σήμερα, εδώ, την πολιτική πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους και όλες τις δυνάμεις του Κέντρου και της Κέντρο-αριστεράς: Να πάμε μαζί», «να συμφωνήσουμε για την ίδρυση του πολιτικού κόμματος, που θα παλέψει για τη νέα Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι τα θέματα της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και του Προέδρου του κόμματος είναι ανοιχτά.


Ενός κόμματος που θα αλλάξει όπως κατέληξε «την πορεία της χώρας και θα ιδρύσει μαζί με άλλους, την Δ´ Ελληνική Δημοκρατία».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: