Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Βρυξέλλες: Ζητούν την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής ενόψει ευρωεκλογών

Τον «φάκελο Χρυσή Αυγή» ανοίγουν οι Ευρωπαίοι εταίροι ζητώντας την απαγόρευση του κόμματος αυτού λόγω της ρατσιστικής, αντισημιτικής και ομοφοβικής πολιτικής που ακολουθεί. Το πιο πιθανό είναι ότι το σχήμα του οποίου ηγείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα δέχεται όλο και περισσότερες επιθέσεις από το εξωτερικό όσο περνάει ο καιρός, και ειδικά όσο...
πλησιάζουν οι ευρωεκλογές του 2014, αφού θεωρείται βέβαιο ότι το θέμα αυτό απασχολεί τις Βρυξέλλες, με τους ιθύνοντες νόες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και, σε μεγάλο βαθμό, συμμετόχους στη ραγδαία αύξηση της Χ.Α. εξαιτίας της «φτωχοποίησης» που προκαλείται στην Ελλάδα με τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας) να επιθυμούν βραχυπρόθεσμα να μπλοκάρουν την είσοδο της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Στην προκειμένη, η επίθεση σε βάρος της Χρυσής Αυγής, σε μέλη της οποίας δικαίως χρεώνονται δεκάδες περιστατικά επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, ήρθε από τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς. Ο Επίτροπος σε σχετική με το εν λόγω κόμμα έκθεση κάνει λόγο για «ρατσιστική, αντισημιτική και ομοφοβική ρητορική». Προσθέτει, δε, ότι μέλη και υποστηρικτές της Χ.Α. συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά των μεταναστών. Και αμέσως μετά, περνά στο δια ταύτα: Ο κ. Μούιζνιεκς τονίζει ότι σε οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να επιβάλλονται δραστικές κυρώσεις ή ακόμη η απαγόρευσή τους!
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή αποτελεί σοβαρή πρόκληση για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή της σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο έχει υπάρξει μέχρι σήμερα εντελώς ακατάλληλη». Ανάλογες επιθέσεις η Χ.Α. θα συνεχίσει να δέχεται και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού οι Ευρωπαίοι όσο βλέπουν ότι τα μέλη της με την πρακτική τους (επιθέσεις κατά μεναταστών και όχι μόνο) και η ρητορική τους επαναφέρουν «ασπρόμαυρες μνήμες» από επικίνδυνες ιδέες, οι οποίες μέχρι πρότινος φαινόταν ότι είχαν μπει στο χρονοντούλαπο, τόσο περισσότερο θα επιχειρούν να κλείσουν την «πόρτα» σε πολιτευόμενους με φασιστικές απόψεις προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: