Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Γέννησε στο Κέντρο Υγείας!! - Διαλύουν το ΕΣΥ με τις ευλογίες των βουλευτών

Την προηγούμενη βδομάδα έγινε μια ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο της Βέροιας με θέμα την υγειονομική ανασυγκρότηση των παρεχομένων υπηρεσιών σε επίπεδο Ημαθίας. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δήμων και βέβαια οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου.
Στην σύσκεψη αυτή εκτός των προτάσεων που...
 ακούστηκαν και αφορούσαν στην ενίσχυση των δυο νοσοκομείων με κλινικές και προσωπικό ακούστηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, της τρίτης υγειονομικής μονάδας στην Ημαθία, ότι παρά τις ελλείψεις που έχει το εν λόγω Κ.Υ, τις περασμένες μέρες έγινε τοκετός!
Η αναφορά του περιστατικού αυτού από τον Διευθυντή του ΚΥ Αλεξάνδρειας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας και έρχεται να προστεθεί στα όσα μέχρι σήμερα γεγονότα δημοσιοποιούνται και που συνιστούν την γενική απαξίωση του ΕΣΥ από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Είναι προφανές ότι η συνέχιση της λειτουργίας του ΚΥ Αλεξάνδρειας, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας θα πρέπει να αποτελέσει θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας και να προταχθεί ως κυρίαρχο θέμα διεκδίκησης τόσο της διοίκησης του δήμου αλλά και των μαζικών φορέων της περιοχής.
Κανείς δεν θα πρέπει να πιστεύει τους βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία που "ορκίζονται" ότι το ΚΥ Αλεξάνδρειας θα συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά και ότι θα αναβαθμιστεί. Εντάσσονται όλες αυτές οι "υποσχέσεις" στη λογική της παραπλάνησης και αποκοίμησης του λαού. Είναι σαφές και έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: