Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ - Κάλεσμα ΚΚΕ και ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

"Το ΚΚΕ απευθύνεται και απλώνει το χέρι σε όλους τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους, σε όλους τους εργαζόμενους που ζουν «μαύρες» μέρες και δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.
Απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην...
τάξη που παράγει τον κοινωνικό πλούτο, που έχει τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά της, να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού. Στην τάξη που μπορεί να πρωτοστατήσει και να ηγηθεί στη συγκρότηση της συμμαχίας μισθωτών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να έρθει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της στην εξουσία, να κατακτήσει ο λαός τα σύγχρονα δικαιώματά του, να θέσει τέλος στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, σε επεμβάσεις και εμπλοκή της σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Τιμάμε τα εκατομμύρια νεκρών της τάξης μας που έπεσαν στο σκληρό αγώνα της ταξικής πάλης.
Η Πρωτομαγιά του 2013 να γίνει μέρα ευθύνης για όλους. Ολοι για την τάξη μας και όλοι μαζί απέναντι στους μεγάλους καπιταλιστές, στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους που εκμεταλλεύονται και ληστεύουν το λαό.
Ολοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το χώρο και τον κλάδο που βρίσκονται, έχουν την ίδια μοίρα. Κυβέρνηση και ΕΕ, όλοι αυτοί που υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο από κατακτήσεις και δικαιώματα. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, παλιοί ή νέοι εργαζόμενοι καταδικάζονται να ζουν στην ανεργία, στην ανασφάλεια, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, Κοινωνική Ασφάλιση, σύνταξη, χωρίς δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, μόρφωσης, Πρόνοιας.
Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτή την κατάσταση γι' αυτόν και τα παιδιά του, να μην αποδεχτεί να καταδικαστεί μόνιμα στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια. Να μη γίνει παρόν και μέλλον της εργατικής τάξης η Μανωλάδα με εργάτες απλήρωτους, βασανισμένους και πυροβολημένους από τους τραμπούκους της εργοδοσίας. Να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία και Αλληλεγγύη.
Να βάλουμε τέλος στις θυσίες και στα βάσανα, να βάλουμε τέλος στη μοιρολατρία, στην υποταγή και τις αυταπάτες. Τώρα να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τα ψέματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος.
Να καταδικάσουμε ενωμένοι τη ναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή. Να ξεσκεπαστεί η υποκρισία και ο ρόλος της. Σπέρνει το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους ανάμεσα στους εργάτες γιατί αυτό συμφέρει το κεφάλαιο. Η εγκληματική της δράση υπηρετεί το σύστημα της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης. Είναι το πιο βρώμικο και αδίστακτο γέννημά του.
Αποκαλύπτονται τα ψέματα που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα συνθήματα έριχνε στις εκλογές και άλλα μετά, άλλα λέει στους εργάτες και άλλα στους μεγάλους επιχειρηματίες. Είναι απάτη ο ισχυρισμός του ότι αν γίνει κυβέρνηση, θα βρει δήθεν φιλολαϊκή λύση μέσα στην ΕΕ, χωρίς ρήξη και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Αρκετά σε εξαπάτησαν τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τους. Ενώ άλλα υπηρετούσαν, άλλα σου έλεγαν, συκοφαντώντας τις θέσεις του ΚΚΕ, τη δράση και τους αγώνες του ΠΑΜΕ.
Τώρα θέλουν να σε παγιδεύσουν, να σε εξαπατήσουν ξανά για να σε αλυσοδέσουν στην πιο στυγνή εκμετάλλευση. Γι' αυτό στήνουν νέα δικομματική κοκορομαχία, από τη μια η ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο τσακωμός τους αφορά το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση και ποια τμήματα της ελληνικής πλουτοκρατίας θα υποστούν λιγότερες απώλειες από την κρίση. Ο,τι κι αν υπόσχονται τα κόμματα της ΕΕ σε όλες τις παραλλαγές έχει αποδειχτεί ότι είναι το ίδιο οδυνηρά για τους εργαζόμενους.
Η έξοδος από την κρίση, τα αδιέξοδα του καπιταλισμού και η λευτεριά από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ προς όφελος του λαού απαιτεί:
Κοινωνικοποίηση όλων των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Αποδέσμευση από την ΕΕ. Μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια εργατική - λαϊκή εξουσία. Γι' αυτό το ΚΚΕ σε καλεί σήμερα να ενώσουμε την πάλη για τα επείγοντα ζητήματα, για τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας, με την πάλη για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στην εξουσία και στην οικονομία.
Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός, η πάλη για το σοσιαλισμό!".

Μήνυμα του ΠΑΜΕ
Επίσης από το ΠΑΜΕ εκδόθηκε το παρακάτω μήνυμα για την Πρωτομαγιά: "Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι απεργία. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 π.μ.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες. Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά! Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος

Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία. Κανένας νέος εργάτης κανένας εργαζόμενος σπουδαστής να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.
Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης.
Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας.
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες
Υπερασπιζόμαστε τα ταξικά μας αδέλφια, κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος! Να σηκωθούν ψηλά οι σημαίες του αγώνα, οι σημαίες της ταξικής πάλης!
Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 π.μ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: