Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Η αντιφασιστική συναυλία πέτυχε - Η αντιφά πρωτοβουλία μεγάλωσε - φωτό και βίντεο

Ήταν πολλοί εκεί. Δεν ήταν όλοι αλλά ήταν πάρα πολλοί και αυτό το γεγονός γέμισε με αισιοδοξία τα μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας. Η χτεσινή αντιφασιστική συναυλία που έγινε στο κέντρο της πόλης ήταν απολύτως πετυχημένη τόσο με...
το κριτήριο της μαζικότητας του κόσμου και της διασκέδασής του από τα μουσικά συγκροτήματα όσο και με το κριτήριο της εκδήλωσης διάθεσης συμμετοχής στις δράσεις της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Άλεξάνδρειας.
Εκατοντάδες συμπολίτες από την Αλεξάνδρειας και τις γύρω περιοχές έδωσαν το "παρών" στην αντιφασιστική συναυλία χτες το βράδυ στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου. Μια συναυλία που ορίστηκε να γίνει ανήμερα της θλιβερής επετείου του πραξικοπήματος του 1967 για να μην ξεχάσουμε, να θυμηθούμε, να προβληματιστούμε και να αντισταθούμε στον επερχόμενο φασιστικό κίνδυνο που σήμερα έρχεται με την "αντισυστημική" προβιά της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Από νωρίς το απόγευμα στήθηκε ο ήχος και τα μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας τοποθέτησαν τα πανό. Μπήκαν


σημαιάκια της ΚΕΕΡΦΑ που στήριξε την διοργάνωση και στο πλάι τοποθετήθηκαν τραπεζάκια με αντιφασιστικό υλικό και πιο δίπλα δίνονταν μπύρες για οικονομική ενίσχυση της διοργάνωσης.
Την εκδήλωση "άνοιξε" η Θένια Σισμανίδου με τους αδερφούς Λαζαρίδη ερμηνεύοντας έντεχνο λαϊκό. Ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει. Ο Αίας Ανδυπατόπουλος, εκπρόσωπος της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας διαβάζει το κείμενο -πλαίσιο της εκδήλωσης (δες βίντεο). Ακολουθούν οι χαιρετισμοί του προέδρου της ΕΛΜΕ Ημαθίας Λευτέρη Παπούλια (δες βίντεο) και του εκπροσώπου της ΚΕΕΡΦΑ Μάκη Γεροντίδη (δες βίντεο).

Η εκδήλωση συνεχίζεται και ο κόσμος ολοένα και γίνεται περισσότερος. Η λίστα με τα ονόματα συμπολιτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να γίνουν μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας γίνεται ολοένα και μεγαλώνει. Η διάθεση του κόσμου είναι σαφής. Φοβάται τους νεοναζί, φοβάται τους συμμορίτες και ψάχνει τρόπους να αντιδράσει. Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία είναι ένας δίαυλος αντίδρασης με θετικό πρόσημο. Η ανταπόκριση των πολιτών μεγαλώνει.

Seven2Nine
Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Seven2Nine και η συμπολίτισσα Όλγα Κουτσώνου ανεβάζει στροφές με τις ροκιές που ερμηνεύει.  Τα συνθήματα αρχίζουν να φωνάζονται από όλους. "Ούτε στο Γιδά, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά".
Ακολουθούν οι OLDSCHOOL-REDNEX και το σύνθημα που  ακούγεται είναι: "Φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες". Αμέσως μετά οι PunkPanthers για να κλείσουν οι AΣΘΜΑ.

Η αρχή έγινε και ήταν εντυπωσιακή. Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας γεννήθηκε και στήνεται στα πόδια της. Στο χέρι όλων μας είναι να προχωρήσει και θα προχωρήσει. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ




Ο χαιρετισμός του εκπροσώπου της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας από τον Αία Ανθυπατόπουλο


Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΕΛΜΕ Ημαθίας Λευτέρη Παπούλια



Ο χαιρετισμός του εκπροσώπου της ΚΕΕΡΦΑ Μάκη Γεροντίδη


Oι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το blog Valtos





























Δεν υπάρχουν σχόλια: