Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ- Αντιφασιστικό κάλεσμα από την ΚΕΕΡΦΑ- Τετάρτη 7μμ πλατεία Δημαρχείου

Το αβγό του φιδιού έσπασε και τα φίδια κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Οι συμμορίτες της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση που φέρνουν στο λαό τα Μνημόνια και ο καπιταλισμός και ενδυόμενοι την προβιά αντισυστημικού κόμματος αντλούν ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη.
Αυτό το πολιτικό μόρφωμα, αυτή η...
 συμμορία δολοφόνων που είναι πιστή στην εξυπηρέτηση των καπιταλιστών πρέπει να σταματήσει τη δράση του. Αυτό μπορεί να γίνε με έναν μόνο τρόπο. Να βρει μπροστά του ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα που να είναι διατεθειμένο να αντιπαρατεθεί στη μάχη του δρόμου.

Οι συμμορίτες της Χρυσής Αυγής έκαναν επίδειξη δύναμης το Σάββατο στη Βέροια. Με το γνωστό τους αποκρουστικό στυλ και με εμμετικά συνθήματα παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους βρωμίζοντας τόσο αισθητικά όσο και πολιτικά. Οι πολίτες παρακολουθούσαν φοβισμένοι. Αντίδραση ουσιαστική δεν σημειώθηκε.

Αυτή την αδυναμία πρέπει να την καλύψουμε. Η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή) Ημαθίας καλεί όλους τους αντιφασίστες, πολίτες και σωματεία και φορείς, σε ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση την Τετάρτη στις 7μμ στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια.
Να βρεθούμε, να συζητήσουμε τρόπους δράσης και παρέμβασης σε ισότιμη βάση, να δείξουμε στους συμπολίτες ότι η Ημαθία και η Βέροια δεν φοβάται, αντιδρά, αντιστέκεται.

ΚΕΕΡΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση θέλω να κάνω.. Οι φασίστες στη Βέροια ήρθαν αιφνιδιαστικά.. Παρόλο αυτά άτομα από την αντιφασιστική συνέλευση Βέροιας και άλλοι αντιφασίστες ήμασταν από την πρώτη στιγμή στο δρόμο και έπαιξαν και προκλήσεις και γιουχαρίσματα σε δύο σημεία του κέντρου. Σχεδόν μόλις τελείωσε η αηδιαστική τους παρουσία είχαμε μαζευτεί γύρω στα 35 άτομα αλλά είχαν σχεδόν φύγει από την πόλη και είχε μαζευτεί όλη η αστυνομική δύναμη της πόλης και των γύρω πόλεων. Το βράδυ με κάλεσμα από στόμα σε στόμα έγινε αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημαρχείο όπου ακολούθησε και πορεία 50 αντιφασιστών στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και γράφτηκαν πολλά σπρέι.. Απλά δεν έγινε κάποια ενημέρωση και τα τοπικά blog δεν παίζουν τις δράσεις μας.. (υπήρχε αντίδραση και μάλιστα καλή μπορώ να πω) Τα υπόλοιπα θα τα πούμε την τετάρτη στο δημαρχείο. Κάποιος αντιφασίστας που ήταν από την ώρα που το έμαθε στο δρόμο μέχρι αργά το βράδυ.
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ