Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Στον αέρα η μισθοδοσία των δήμων

Σε κινητοποιήσεις θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα η Αυτοδιοίκηση, με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της διαθεσιμότητας-απολύσεων και τους αιρετούς να κατεβαίνουν στον δρόμο αντιδρώντας στην υποβάθμιση του θεσμού, τη...
διάλυση των υπηρεσιών των δήμων και την οικονομική ασφυξία. Την ίδια ώρα, στον αέρα είναι η μισθοδοσία Δεκεμβρίου και τα δώρα Χριστουγέννων στους δήμους, αφού παρά τις υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, δεν έχουν φθάσει ακόμη στους ΟΤΑ τα 308 εκατ. ευρώ που πρέπει να λάβουν μέσα στο 2012.

Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του προς τον Χρ. Σταϊκούρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης προειδοποιεί ότι εάν δεν καταβληθούν άμεσα στους δήμους τα προβλεπόμενα από τον νόμο και υπεσχημένα από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ποσά, οι δήμοι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις τους την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως τονίζει ο Κ. Ασκούνης, από τις 19 Νοεμβρίου ο υπουργός είχε δεσμευτεί, τόσο σε συνάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όσο και στην κοινή συνεδρίαση των Μόνιμων Επιτροπών Θεσμών και Οικονομικών της Βουλής, "ότι εντός του έτους θα αποδοθούν στους δήμους το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ 2012 ύψους 199 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο των παρακρατηθέντων 2012 ύψους 109 εκατ. ευρώ, δέσμευση την οποία επανέλαβε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Έκτακτο Συνέδριό μας". Σχεδόν ένα μήνα μετά, ωστόσο, "δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους δήμους η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ ύψους 150 εκατ. ευρώ και η τρίτη δόση των παρακρατηθέντων ύψους 35 εκατ. ευρώ, παρά το ότι οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν στις 21 και 19 Νοεμβρίου 2012 αντίστοιχα".

Δευτέρα με καταλήψεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι καταλήψεις δημαρχείων και κυρίως γραφείων προσωπικού θα εξακολουθήσουν από τους εργαζόμενους στους δήμους και μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η Δευτέρα ορίζεται ημέρα γενικευμένων καταλήψεων και το μεσημέρι θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των κατά τόπους Συλλόγων Εργαζομένων προκειμένου να αποφασιστεί περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Την Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνουν οι αιρετοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί. Για την προετοιμασία της κινητοποίησης, συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: