Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Ποιοι θα είναι νέοι αντιδήμαρχοι- Ποιοι πρόεδροι μένουν και ποιοι φεύγουν

Φ. Δημητριάδης
Ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες η διετία των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων του δήμου Αλεξάνδρειας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα γίνουν αρκετές αλλαγές με την αρχή του νέου έτους.
Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης έχει ήδη αποφασίσει να αντικαταστήσει τρεις από τους πέντε αντιδημάρχους και δυο από τους τρεις προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων. Άγνωστο παραμένει αν...
θα γίνει αλλαγή στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Πιο αναλυτικά

Ν. Γκαβαρδίνας
Το ρεπορτάζ που έκαναν τα ΧΡΟΝΙΚΑ λέει ότι θα αντικατασταθεί ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκαβαρδίνας. Ο στρατηγός ολοκληρώνει τη θητεία του στη διοίκηση του δήμου με ανάμικτα συναισθήματα. Αλλιώς περίμενε να εξελιχθεί η θητεία του στη διοίκηση κι αλλιώς βλέπει να ολοκληρώνεται. Ο κ. Γκαβαρδίνας το τελευταίο διάστημα είναι πικραμένος και δηλώνει απογοητευμένος με την μεταχείριση που δέχτηκε από τον δήμαρχο προσωπικά. Ο ίδιος δε μιλάει ανοιχτά και σε όσους επιχειρούν να συζητήσουν μαζί του τις πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα στην πόλη αποφεύγει να δώσει μεγάλη έκταση. Με τον τρόπο του όμως επιβεβαιώνει ότι υπάρχει θέμα και αυτό συνίσταται στο γεγονός ότι νιώθει να παριστάνει εδώ και δυο χρόνια μια "γλάστρα" στο δημαρχιακό μέγαρο αφού ποτέ δεν ένιωσε ως ενεργό μέλος μιας διοίκησης παρά μόνο ως εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του δημάρχου.

Ο Νίκος Γκαβαρδίνας ως επαγγελματίας στρατιωτικός και μάλιστα έχοντας φτάσει στα υψηλά κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας είχε συνηθίσει σε άλλο μοντέλο διοίκησης και τώρα φαίνεται ότι βρήκε τον "μάστορά" του. Ο Φ. Δημητριάδης με τον άκρως συγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης που ασκεί έχει παροπλίσει τον αντιδήμαρχό του και εκεί που περίμενε να είναι ένας εκ των στενών του συνεργατών και να συναποφασίζουν τρόπω τινά βιώνει τον μοναχικό και άχαρο δρόμο της καθημερινής ρουτίνας λειτουργώντας πολλές φορές ως αλεξικέραυνο των αντιδράσεων των πολιτών.

Κ. Διακόπουλος
Αντικαστατάτης του Νίκου Γκαβαρδίνα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Κώστας Διακόπουλος. Ο κ. Διακόπουλος κατάγεται από το Λουτρό και είναι εκλεγμένος για δεύτερη φορά δημοτικός σύμβουλος. Ήταν στην αντιπολίτευση την περασμένη τετραετία και τώρα είναι εκλεγμένος με την παράταξη της συμπολίτευσης και μάλιστα με καλή σειρά. Είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συναιτερισμού Λουτρού και στενός πολιτικός φίλος του βουλευτή της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Σ. Ανδρονίδης
Στην ενότητα Πλατέος ο Σάββας Ανδρονίδης μετά από αρκετά χρόνια στην θέση του αντιδημάρχου θα αποχωρήσει και μάλιστα με τη δική του θέληση αφού θεωρεί ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσει σε έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς και μάλιστα από το Πλατύ προερχόμενο.
Ο Σάββας Ανδρονίδης αποχωρεί από τη διοίκηση έχοντας επιτέλεσε έργο στο βαθμό που μπορούσε και τον επέτρεπαν οι αντικειμενικές συνθήκες.
Ιερ. Κιοσέογλου
Θα τον διαδεχτεί ο Ιερεμίας Κιοσέογλου που τώρα είναι αντιπρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και μάλιστα με μηνιαία αντιμισθία. Προφανώς θα παραιτηθεί από την αμειβόμενη θέση του αντιπροέδρου και θα περιοριστεί στην θέση του αντιδημάρχου της Ενότητας Πλατέος εκτός κι αν κρίνει ο δήμαρχος ότι η παρουσία του στην Δημοτική Επιχείρηση είναι άκρως απαραίτητη. Στην περίπτωση αυτή είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αμείβεται και από τις δυο θέσεις.

Γρ. Στεργιόπουλος
Δ. Γκιορτζής
Στην δημοτική ενότητα Αντιγονιδών ο επί δυο τετραετίες δήμαρχος και νυν αντιδήμαρχος Γρηγόρης Στεργιόπουλος θα αντικατασταθεί. Ο κ. Στεργιόπουλος θα αποχωρήσει έχοντας μια θητεία δέκα ετών στο τιμόνι ουσιαστικά του παλιού δήμου Αντιγονιδών και κρίνοντας αντικειμενικά το έργο του θα πρέπει να πούμε ότι η περιοχή συνολικά δεν έχει δει θεαματικές αλλαγές αλλά μια συντήρηση στα όποια έργα έχουν γίνει ως τώρα. Για τον ίδιο τον Γρ. Στεργιόπουλο η θητεία του στην ύπατη θέση του πολιτικού προϊσταμένου του τέως δήμου Αντιγονιδών ήταν μια πολύ εποχή τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά.

Ο Γρηγόρης Στεργιόπουλος θα αντικασταθεί από τον νεοεκλεγμένο Δημήτρη Γκιορτζή, έναν σύμβουλο με θητεία μόλις δυο ετών που όμως έχει όρεξη για δουλειά.

Κ. Βενιόπουλος
Στην Ενότητα Μελίκης τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν κατά τα φαινόμενα. Ο Κ. Βενιόπουλος δείχνει ακλόνητος δεδομένου ότι τον βοηθούν και οι συγκυρίες. Δεν πρέπει να μην προσμετρήσουμε την πολύ καλή σχέση του δημάρχου με τον κ. Βενιόπουλο που τείνει να αναγορευτεί σε "εξ απορρήτων" συνεργάτη του.

 Ο Βαγγέλης Μητρόπουλος είναι ένας από τους συμβούλους που μπορούν να τον διαδεχτούν αφού όλοι οι λόγοι που υπήρξαν παλαιότερα εξέλιπαν και είναι καθόλα έτοιμος να αναλάβει θέση ευθύνης εφόσον κληθεί.  Από την περιοχή της Μελίκης ο σύμβουλος Θ. Τσιφόπουλος δείχνει να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του δεδομένου ότι απουσιάζει στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και προφανώς αδυνατεί να διεκδικήσει τη θέση του αντιδημάρχου.
Ο Αρ. Ματσούκας, ο έτερος σύμβουλος της πλειοψηφίας από την δημοτική ενότητα Μελίκης, φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για τη θέση αυτή για πολλούς λόγους. Ίσως θα ήταν ανοιχτός σε μια πρόταση για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΑ.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Τζίλας
Στις δημοτικές επιχειρήσεις τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά
Στην ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας ο Γιώργος Τζίλας έχει πίσω του μια διετία που μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως απολύτως πετυχημένη. Παρέλαβε μια επιχείρηση που είχε μια μεγάλη οικονομική τρύπα και κατάφερε να περιορίσει το άνοιγμα κάνοντας μια σφιχτή διαχείριση και άψογη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Ο Γ. Τζίλας θεωρείται πετυχημένος και αυτό είναι κοινός τόπος.
Ωστόσο, οι πολιτικές ισορροπίες πρέπει να κρατηθούν και ο ίδιος το γνωρίζει. Γι αυτό θεωρείται ότι δεν θα αντιδράσει καθόλου όταν κληθεί από τον Δήμαρχο και του πει ότι θα αντικατασταθεί από τον νυν αντιπρόεδρο Δημ. Βασιλόπουλο.


Τ. Παπαδόπουλος
Στην ΚΕΔΑ όπου πρόεδρος είναι ο Τάκης Παπαδόπουλος τα πράγματα είναι πιο "θολά". Το έργο που έχει γίνει από την συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μεγάλο όπως μεγάλες είναι και η ατέλειες ή τα κενά που έχει δείξει μιας και στερείται από οργανωτικής άποψης και δεδομένου του μεγάλου της αντικειμένου δουλειάς. Η ΚΕΔΑ είναι ο βασικός πυλώνας του δήμου και όντας χωρίς στελεχωμένη υπηρεσία στο βαθμό που απαιτείται από το αντικείμενο δουλειάς αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην αποστολή της και όλα βασίζονται στην αφοσίωση των υπαλλήλων και την φαντασία τους.
Ο πρόεδρος λειτουργεί όπως ξέρει, ως άνθρωπος της ΄"πιάτσας", της αγοράς δηλαδή και λύνει αρκετά προβλήματα αλλά δεν έχει την κλασσική συμπεριφορά του πολιτικάντη και αυτό δημιουργεί ορισμένες φορές προβλήματα στην παράταξη.
Αρ. Ματσούκας
Για τον Τ. Παπαδόπουλο ο δήμαρχος σκέφτεται να τον αντικαταστήσει με τον Αρ. Ματσούκα αν βέβαια ο δεύτερος θελήσει να αναλάβει τη θέση αυτή υπό την προϋπόθεση ότι δε θα του στερήσει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει δημοτικά έργα δεδομένου ότι ως εργολήπτης αυτό το διάστημα υλοποιεί μια σειρά από έργα του δήμου. Ωστόσο, με την εμπειρία που έχει από τη θητεία του στην δημοτική επιχείρηση Μελίκης κρίνεται ως ικανός να "τρέξει" την ΚΕΔΑ του δήμου.

Τέλος, στην δημοτική επιχείρηση που ασχολείται με τους Παιδικούς Σταθμούς και όπου πρόεδρος είναι ο Νίκος Κούτσιας δεν αναμένεται να γίνει καμιά αλλαγή. Ίσως τοποθετηθεί στο ΔΣ νέος αντιπρόεδρος εφόσον παραιτηθεί ο Ιερ. Κιοσέογλου που θα οριστεί αντιδήμαρχος στην ενότητα Πλατέος.

Όλγα Μοσχοπούλου
Για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου όπου τώρα βρίσκεται η Όλγα Μοσχοπούλου το σενάριο λέει ότι πολύ πιθανόν η πρόεδρος να αποχωρήσει με τη θέλησή της αφού θα προτιμήσει να επιστρέψει στη δουλειά της. Κι αυτό θα συμβεί διότι θα προτιμήσει, λένε τα σενάρια, γιατί από τις αρχές του 2013 θα μειωθεί ακόμα περισσότερο η αντιμισθία των προέδρων και θα φτάσει μόλις τα 500 ευρώ όταν στη δουλειά της θα παίρνει πολλαπλάσια. Βέβαια, τίποτα δεν είναι σίγουρο αφού η κ. Μοσχοπούλου από τη θέση της προέδρου του σώματος έχει αναλάβει ένα μεγάλο βάρος και όπως δείχνουν τα πράγματα τα καταφέρνει και δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς όπως ο εθελοντισμός κλπ.



Χρ. Κωτούλας
Π. Μπούτσης

Τέλος, ορισμένοι σύμβουλοι όπως ο Παν. Μπούτσης και ο Χρ. Κωτούλας αναμένεται να παίξουν στα σενάρια και να απασχολήσουν το σχεδιασμό του δημάρχου εάν και εφόσον ορισμένοι από τους αντιδημάρχους αρνηθούν να αναλάβουν τη θέση εξ αιτίας την έλλειψης αντιμισθίας αφού εκ του νόμου  πλέον μόνον τρεις θα είναι οι αμειβόμενοι αντιδήμαρχοι. Τότε, πολύ πιθανόν να κληθούν να προσφέρουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμπεριστατωμένο και πολύ αξιόπιστο το ρεπορτάζ σας. Θα μού επιτρέψετε όμως να το σχολιάσω? Ξεκινώντας από τον κ Γκαβαρδίνα, πού νόμιζε ότι τα αυγά τα αλωνίζουν, τώρα κατάλαβε πως τα αυγά τα τηγανίζουν!! Νόμιζε πως θα κυβερνούσε ταξιαρχία αρμάτων και όχι απλούς πολίτες που τον χρειαζότανε δίπλα τους, για ότι παραπονείται είναι αποτέλεσμα τις δική του τακτικής. Ο κ Διακόπουλος είναι πολύ αξιόλογος δεν υπάρχει περίπτωση να είναι γλάστρα, αλλά νομίζω πώς είναι και απαίτηση του κ Τσαβδαρίδη. Για τον κ Ανδρονίδη τι να σχολιάσω? Ναι σε όλα του κ Δημάρχου. Ο αναντικατάστατος κ Βενιόπουλος αν και υπόδικος με το τεκμήριο τις αθωότητας πάντοτε, δεν τον κουνάει κανείς γιατί είναι παιδί του Λυκουρέτζου του ανθρώπου που μαζί με τους ομοϊδεάτες του κατέστρεψαν τους πολίτες και τους κατάντισαν ζητιάνους, αλλοίμονο σε όποιον αρρωστήσει !! Για τον κ Τζίλα δεν θα διαφωνήσω μαζί σας , όμως αυτός νομίζει πως είναι μετά τον Ομπάμα !! Θα θυμάσαι ίσως πριν από καιρό μία συνέντευξη του στη Βέροια που μιλούσε για την Ζίμενς!!! Η τότε που αναφερόταν στον Νικήτα, τον Κακλαμάνη ντε. Απόλυτα σύμφωνο με βρίσκουν τα αναφερόμενα στον κ Παπαδόπουλο, αλλά ότι πιθανόν θα αντικατασταθεί από τον κ Ματσούκα που έχει εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του στη Δημοτική επιχείρηση Μελίκης τι το θέλατε? Αυτά τα κρύβουν δεν τα προβάλουν! ! Και για τον κ Κούτσια απόλυτα συμφωνώ μαζί σας. Για την κ Μοσχοπούλου είχα την γνώμη ότι την ενδιέφερε η προσφορά και όχι η αντιμισθία . Όσο για το άλειμμα αντιμισθίας ορισμένων δεν μπορώ να το χωνέψω, με το ζόρι τους βγάλαμε? Δεν τους παρακαλούσαμε να βγούνε , αυτοί μα παρακαλούσανε να τους ψηφίσουμε, δηλαδή στο μυαλό τους είχανε την αντιμισθία ? Κρίμα !! Αλλά ας δείξουν καλή διαγωγή κανείς δεν χάνεται κάπου θα τους βολέψει η εσωτερική τρόικα , να είδες ο κ Τοκάς αξιοποιήθηκε , ποτέ δεν είναι αργά για κανένα, αλλοίμονο στο φτωχό λαό, γιατί αυτοί δεν είναι λαός. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΤΟΙ.... ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΕΤΟ ΚΑΠΗ