Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Το ΠΑΜΕ διαδηλώνει ενάντια στην περικοπή του επιδόματος ανεργίας

Το ΠΑΜΕ Ημαθίας καλεί το λαό και τους εργαζόμενους του νομού να διαδηλώσουν ενάντια στο μέτρο που πήρε η Κυβέρνηση και κόβει το επίδομα ανεργίας τη Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία της Εληάς στη Βέροια.
Η ανακοίνωση της οργάνωσης είναι:

"Η τρικομματική κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με την Τρόικα και την ΕΕ βάζουν χέρι ακόμα και στο πενιχρό ταμείο ανεργίας. Είναι...
επικίνδυνοι! Τη στιγμή που οι μέρες εργασίας για τους περισσότερους δεν αρκούν ούτε για την κάλυψη των απαραίτητων ενσήμων για ασφάλιση (πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα), από 1/1/2013 εφαρμόζεται ο νόμος με τον οποίο οι επιδοτούμενες μέρες λόγω ανεργίας μειώνονται στις 450 ανά τετραετία και από 1/1/2014 στις 400, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι προϋποθέσεις για το επίδομα Χριστουγέννων και Πάσχα. Πολύ απλά αυτό σημαίνει πως για χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους καταργείται το ταμείο ανεργίας.
  • Πριν: Εποχικά εργαζόμενοι που συμπλήρωναν 125 ή 100 ένσημα στις χαρακτηρισμένες εποχικά επιχειρήσεις δικαιούνταν επιδότηση ανεργίας
  • Τώρα: Όσοι επιδοτήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια με 450 μέρες ανεργίας δε θα δικαιούνται το επίδομα.
Πιο αποφασιστικά, μαζικά και οργανωμένα να αγωνιστούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, μαζί με ταξικά σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και το ΠΑΜΕ. Όλοι την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, 10.00 το πρωί στο συλλαλητήριο σε ΟΑΕΔ και Υπουργείο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Διεκδικούμε:
  • Ταμείο ανεργίας – επιδότηση στα 800€ το μήνα.
  • Επιδότηση ανεργίας μέχρι να βρει δουλειά.
  • Επιδότηση ανεργίας στους νέους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμος.
  • Έκτακτο βοήθημα στους άνεργους 1.400€.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μην εναποθέτετε τις ελπίδες σας σε αυταπάτες. Μη μπαίνετε στα γρανάζια της εξαπάτησης. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει πως δε μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή τους χρέους με λαϊκή συμμαχία.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια – κονσερβοποιεία, στην οικοδομή, στα ξυλουργεία – κιβωτοποιεία, στον επισιτισμό, στα μεγάλα σουπερμάρκετ και στα μαγαζιά να δώσουν μαχητική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα που τελειωμό δεν έχουν.
Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες αποτελούμε την πανίσχυρή συμμαχία, μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να κάνουμε κουμάντο εμείς στον πλούτο που παράγουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: