Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Ο Ναλμπάντης, ο Ματσούκας και πήχης που μπαίνει ψηλά


Κ. Ναλμπάντης
Αρ. Ματσούκας
Εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παρατηρητές της Δευτεριάτικης συνεδρίασης το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ο Κώστας Ναλμπάντης, στην τοποθέτησή του ήταν καυστικός και μονοθεματικός αφού ασχολήθηκε μόνο με τον Αρ. Ματσούκα, τον συνάδελφό του της πλειοψηφίας και μάλιστα σε προσωπικό τόνο.
Πρέπει να σημειώσω ότι...
ο τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας δεν είχε δείξει εξ αρχής τις διαθέσεις του αφού δε ζήτησε να πάρει το λόγο εξ αρχής αλλά φαίνεται ότι στην εξέλιξη της συζήτησης "αναγκαστικά" ζήτησε να κάνει τοποθέτηση. Ίσως γιατί έβλεπε τον ανεξάρτητο σύμβουλο Γ. Απατσίδη να είναι λαλίστατος και να μιλάει για το φλέγον θέμα των δανείων και της χρονικής παράτασης της αποπληρωμής του κλπ. Ίσως να αναγκάστηκε εκ του λόγου αυτού να ζητήσει το λόγο ώστε να μην μονοπωλήσει την επικαιρότητα ο Γ. Απατσίδης και επέλεξε το θέμα του.

Το θέμα της τοποθέτησής του ήταν πολύ πιασιάρικο. Ασχολήθηκε με τον σύμβουλο και εργολήπτη Αρ. Ματσούκα έχοντας εξασφαλίσει εκ των προτέρων την αντίδρασή του. Ο Ναλμπάντης είπε μεταξύ των άλλων ότι δεν επιτρέπεται να μιλάει ο Ματσούκας εις βάρος των μελών της διοίκησης Γκιόνογλου και ότι αν έχει όποια στοιχεία να πάει στη Δικαιοσύνη.
Στη συνέχεια έκανε ευθύ υπαινιγμό εις βάρος του λέγοντας ότι "όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, όπου κι αν γυρίσεις στο δήμο και δεις ότι γίνεται έργο αυτό το κάνει ο Ματσούκας. Είτε το έχει πάρει ο ίδιος είτε υπεργολαβικά είτε όπως αλλιώς".
Τι γίνεται, αναρωτήθηκε ο Κ. Ναλμπάντης υπαινισσόμενος ότι κάτι συμβαίνει και ο Αρ. Ματσούκας ως σύμβουλος της διοίκησης καταφέρνει και δουλεύει στην περίοδο αυτή που όλοι βιώνουμε.

Από την πλευρά του ο Αρ. Ματσούκας απάντησε λέγοντας ότι αυτή είναι η δουλειά του κι ότι κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ και χρόνια, ότι όλα γίνονται νόμιμα και ότι όπου κι αν πήγε ανέβασε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων.

Ο στόχος είχε επιτευχθεί: Ο Κ. Ναλμπάντης εξασφάλισε την δημοσιότητα που ήθελε και ο Αρ.  Ματσούκας εμφανίστηκε ως ο πλέον ποιοτικός του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: