Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Έτοιμος ο Βαγγ. Μητρόπουλος για την αντιδημαρχία Μελίκης- Ακλόνητος ο Σ. Κούγκας


Βαγγ. Μητρόπουλος
Σ. Κούγκας
Στο ρεπορτάζ που κάναμε προ λίγων ημερών και είχαμε αναφερθεί στις επικείμενες αλλαγές στην διοικητική πυραμίδα του δήμου Αλεξάνδρειας είχαμε ένα “λάθος” και μια παράλειψη που επισήμαναν ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι αναγνώστες μας αντίστοιχα.

Αναφέρομαι στον σύμβουλο της πλειοψηφίας Βαγγέλη Μητρόπουλο αφενός και στον αντιδήμαρχο Σ. Κούγκα αφετέρου.
  Πιο συγκεκριμένα. Είχα γράψει ότι...
 ο Βαγγέλης Μητρόπουλος που κατάγεται από την δημοτική ενότητα της Μελίκης πιθανόν να είναι εκτός της διεκδίκησης της αντιδημαρχίας της ενότητας αυτής για τους λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί πέρσι από τις επιτροπές που είχε οριστεί ή εκλεγεί. Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε στα ΧΡΟΝΙΚΑ και μάλιστα με πολύ πειστικό και έντονο ύφος ότι κανένας λόγος δεν υφίσταται πλέον και ότι είναι καθόλα έτοιμος να αναλάβει τα όποια καθήκοντα του ανατεθούν από τον δήμαρχο Φ. Δημητριάδη.

Είναι φανερό ότι το κομμάτι του ρεπορτάζ που αναφερθήκαμε στον κ. Μητρόπουλο ήταν ως ένα βαθμό λανθασμένο και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τώρα.

Συνεπώς, και συμπληρώνοντας το ρεπορτάζ για τις αλλαγές που θα γίνουν στις αντιδημαρχίες της Αλεξάνδρειας ο νυν αντιδήμαρχος της Ενότητας Μελίκης Κώστας Βενιόπουλος έχει έναν διεκδικητή κι αυτός είναι ο Βαγγέλης Μητρόπουλος, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος που είναι έτοιμος να αναλάβει από τον Ιανουάριο του 2013 καθήκοντα εφόσον βέβαια κρίνει ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας ότι μια τέτοια αλλαγή θα δώσει νέα ώθηση στα διοικητικά του δήμου.

Εικάζω ότι η ετοιμότητα του κ. Μητρόπουλου να αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου είναι σε γνώση του δημάρχου Φ. Δημητριάδη και ότι πιθανόν να έχει γίνει μια καταρχήν συζήτηση μεταξύ τους.

Όσον αφορά στο ζήτημα του Σάκη Κούγκα πρέπει να πω ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αντικατάστασής του. Ο κ. Κούγκας θεωρείται από τον δήμαρχο αλλά και από όλη την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας ως ο μοναδικός ακλόνητος στη θέση του για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με την διαδρομή του όσο και με την δυναμική του που είναι αναμφισβήτητα στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Η παρουσία του Σ. Κούγκα στην πυραμίδα της διοίκησης είναι εκ των ων ουκ άνευ και θεωρώ βέβαιο ότι μόνο με δική του απόφαση θα μείνει η θέση του κενή. Δηλαδή, μόνο αν το αποφασίσει αυτό ο ίδιος θα αποχωρήσει. Μια εξέλιξη που ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος δεν θα ήθελε δεδομένης της απόλυτης εμπιστοσύνης που έχει στον συνεργάτη του και στο γεγονός ότι ήταν εκ των βασικών πυλώνων της προεκλογικής στρατηγικής αλλά και της εκλογικής νίκης της παράταξης στις εκλογές του 2010 αλλά και θεωρώ ότι παραμένει ίσως και εκ των βασικών παραμέτρων της νέας εκλογικής προσπάθειας που θα καταβάλλει η παράταξη εν όψει των εκλογών του 2014

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διεμερίσαντο τα ιμάτια μου εαυτούς και επί τον ιματισμών μου έβαλον κλήρων!!