Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ- Άσχημη εικόνα στο πάρκο της πόλης

Βρέθηκα πριν λίγες μέρες στη Νάουσα και επισκέφθηκα το πάρκο της πόλης. Στα παγκάκια του πάρκου ήταν αρκετοί πολίτες κυρίως νεαρής ηλικίας που μου φάνηκαν μαθητές οι οποίοι προφανώς είχαν κάνει "κοπάνα" από το σχολείο τους. Παλιά συνήθεια που όλοι μας γνωρίζουμε.
Αυτό όμως που μου έκανε άσχημη ...
εντύπωση ήταν η εγκατάλειψη του πάρκου. Προφανώς ο δήμος Νάουσας πάσχει από υπαλληλικό προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας ή αυτό που διαθέτει είναι ακατάλληλο.

Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά ότι μέρα μεσημέρι και στο κέντρο του πάρκου ήταν γεμάτο με σπασμένα μπουκάλια μπύρας και κανείς δεν πήγε να τα μαζέψει.


Είναι πρόβλημα για μια πόλη που είναι τόσο όμορφη και αποτελεί χώρο επίσκεψης σε ένα σημείο που δέχεται αρκετό κόσμο να έχει αυτή την εικόνα.

Είναι προφανές ότι θα πρέπει ο δήμος να φροντίσει και να μην αφήνει τέτοιες εικόνες να δημιουργούν άσχημες εντυπώσεις στους επισκέπτες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου φίλε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί. Προφανώς και στην Πόλη μας όπως γνωρίζεις υπάρχουν κάποια πάρκα , έτσι τα λένε, που η κατάσταση τους είναι κάτι χειρότερο από τριτοκοσμική!! Και καλώς επισημαίνεται τα προβλήματα τις Νάουσας, δείτε όμως και τα τις Πόλις μας. Θα σας επισημάνω μόνο μία περίπτωση και σας παρακαλώ να την διασταυρώσετε . Στην περιοχή Αμπελοτόπια απέναντι ακριβώς από τον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, υπάρχει ένα κατά ονομασία πάρκο, που κάποτε ήτανε πραγματικό στολίδι για την Πόλη μας, και που τώρα κατάντησε νεκροταφείο δένδρων και καλλωπιστικών θάμνων, που ασφαλώς πληρώσαμε εμείς οι δημότες . Εκεί λοιπόν υπήρχαν ωραιότατα καλλωπιστικά δένδρα, δεν γνωρίζω από ποια αιτία προφανώς από κάποιο εδαφολογικό πρόβλημα, τα δένδρα αυτά ένα-ένα ξεραίνονταν, και οι αρμόδιοι αντί να στείλουν το Γεωπόνο να βρει την αιτία αυτής τις κατάστασης , περιμένουν να ξεραθεί ένα δένδρο εντελώς, και στη συνέχεια κάνουν το εξής καταπληκτικό, το κόβουν και απομένει ένα κούτσουρο, για να θυμίζει πώς εκεί υπήρχαν κάποτε ωραία δένδρα, και η αδιαφορία των υπευθύνων τα έφερε σε αυτή την κατάσταση. Ίσως επί τέλους με την δική σας συμβολή βρεθεί κάποια λύση . Σας ευχαριστώ .