Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Οι εφημερίδες ως εργολάβοι ειδήσεων "θάβουν" γεγονότα και απογειώνουν αστειότητες

Έχει πλέον μεγάλη πλάκα ο τύπος της Ημαθίας. Έντυπος και ηλεκτρονικός. Εφημερίδες που μετράνε δεκαετίες ζωής αλλά νεώτερες μαζί με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης έχουν μπει σε έναν "ανταγωνισμό" ελαφρότητας με αποτέλεσμα να απαξιώνουν αφενός την ίδια τους την ιστορία και αφετέρου το ρόλο του μέσου...
καθεαυτό.
Και εξηγούμαι.΄
-Πριν δυο μέρες έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με θέμα την εργοδοτική τρομοκρατία εις βάρος των εργαζομένων στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ".  "Παραδόξως", η είδηση θάφτηκε κανονικά. Η εξήγηση είναι απλή: Όσοι την έθαψαν είτε έχουν διαφημιστικές καταχωρήσεις από την εν λόγω εταιρία είτε έχουν άλλου τύπου σχέσεις μ΄ αυτή.

- Ανοίγω σήμερα τις καθημερινές εφημερίδες της Ημαθίας αλλά τα ενημερωτικά σάιτ και βλέπω να δημοσιεύεται με πανομοιότυπο τρόπο το δελτίο τύπου που έστειλε το γραφείο του Βουλευτή της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Είναι ο κανόνας. Ούτε ο τίτλος αλλάζει. Όλων των βουλευτών τα δελτία τύπου δημοσιεύονται όπως ακριβώς τα στέλνει το γραφείο τους.

Ωστόσο, η υπόθεση είχε και γέλιο. Διαβάσαμε, σε τετράστηλο παρακαλώ, ότι ο Αβραμόπουλος και ο Βεσυρόπουλος κατέβηκαν από το αεροπλάνο κυριολεκτικά που ήταν στο διάδρομο απογείωσης για την πτήση στα Τίρανα εξ αιτίας της δήλωσης του Μπερίσα.
Μάλιστα, μια εφημερίδα είχε τις φωτογραφίες του ΥΠΕΞ και του Βουλευτή στο ίδιο μέγεθος κι αν την άνοιγε ένας που δεν πολυασχολείται με την πολιτική δε θα μπορούσε να αντιληφθεί ποιός είναι ποιός. Ίδια μεγέθη βλέπετε. (Δες ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Φταίει ο πολιτικός; Φταίει ο βουλευτής που θέλει ντε και σώνει να παρουσιάσει "έργο" ή φταίει η πολιτική μιας εκάστης εφημερίδας και των σάιτ που με τη θέλησή τους παίζουν ένα τελειωμένο παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων που κανείς δε δίνει σημασία;

Φταίει ο αγχωμένος βουλευτής που βλέπει τον συνάδελφό του να παίζει το "επικοινωνιακό" χαρτί και ασθμαίνοντας επιχειρεί το ίδιο και στο τέλος όλοι μαζί παράγουν μια φαρσοκωμωδία ή φταίνε και τα Μέσα Ενημέρωσης της Ημαθίας που λειτουργούν τη φιλοσοφία του εργολάβου;

Είναι προφανές ότι φταίνε και τα δυο μέρη και γι αυτό φτάσαμε στο σημείο να "θάβεται" η είδηση για τα Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ γιατί είναι καλός πελάτης και σε εποχή κρίσης δεν πρέπει να φύγει. Γι αυτό φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε τίτλους εξάστηλους "Αναβλήθηκε το ταξίδι στην Αλβανία του Αβραμόπουλου και του Βεσυρόπουλου".

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το σύνθημα που γράφτηκε πριν από χρόνια στα Εξάρχεια έχει καταστεί διαχρονικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: