Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

1-1 και "ένα μεγάλο λάκκο για το Μιχαλολιάκο"

του
Ν. Μπράτσου*
To να παρακολουθήσει κανείς παιχνίδι του Αστέρα Εξαρχείων,είναι εμπειρία, έτσι δεν μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη από το Blog η ευκαιρία με αφορμή τον αγώνα του τυπικά γηπεδούχου Άτλα Κυψέλης με τον Αστέρα Εξαρχείων, στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, το πρωί της Κυριακής για τη Β΄ ΕΠΣΑ.
Στο αγωνιστικό μέρος το πρώτο... ημίχρονο ήταν 0-0 με τον Άτλα να χάνει κάποιες ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας είχε δύο δοκάρια. Ακολούθησε το θρίλερ, με τον Άτλα να κάνει το 1-0 με πέναλτι στο 89΄ και τον Αστέρα να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 95΄. Το γεγονός οδήγησε Έλληνες, Αλβανούς και έγχρωμους φίλους του Άτλα, να διαμαρτυρηθούν στο διαιτητή.
Όπως συνηθίζουν οι οπαδοί της ομάδας των Εξαρχείων, τραγουδούν και συνθηματολογούν με θεματικές ευρύτερες του ποδοσφαίρου.


Έτσι ακούσαμε το γνωστό σύνθημα (εδώ με συνοδεία τυμπάνου και τραγουδιστά) «χώμα και φτυάρι για κάθε Κασιδιάρη κι ένα μεγάλο λάκκο για τον Μιχαλολιάκο», τον «Αστέρα ξεκινήσαμε μαζί από την πλατεία, με ντου σ΄ όλα τα γήπεδα θα γράψουμε ιστορία».
Επίσης ένα τραγουδάκι που συγκρατήσαμε το «θέλω να βλέπω τα περιπολικά καμένα, τις τράπεζες αποκαΐδια» και συνεχίζουμε με δικά μας λόγια τον επόμενο στίχο που κάνει ομοιοκαταληξία με τα «αποκαΐδια», διότι το Blog είναι επώνυμο και πρέπει να λειτουργούμε σύννομα. Ο στίχος καλούσε τα όργανα της τάξης να προσέλθουν και να «αεριστούν» κοντά στους γεννητικούς αδένες όσων τραγουδούσαν.
Η λήξη του αγώνα, με τον απρόσμενο βαθμό (όπως εξελίχτηκε το ματς) πανηγυρίστηκε από τους Εξαρχειώτες, με το γνωστό σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι»και το τραγούδι με το λάκκο και το Μιχαλολιάκο, που συνυπογράφουμε και υπενθυμίζουμε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και συναυλία της 19 Γενάρη στην Αθήνα.

*Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ και του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: