Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο «βοήθεια στο σπίτι» αγωνιώντας για το μέλλον των προνοιακών δομών απέργησαν έχοντας την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων του δήμου Πέλλας. Τα δίκαια αιτήματά τους αποτελούν αιτήματα όλων των εργαζομένων του Δήμου διότι η αλληλεγγύη είναι προαπαίτηση των αγώνων που έρχονται.
Μετά από 13 έτη αδιάλειπτης...λειτουργίας των προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι» συνεχίζει η πολιτεία να μην αναγνωρίζει ότι εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Την στιγμή που κοινωνικά προβλήματα γιγαντώνονται η πολιτεία επιλέγει να αφήσει έκθετα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής της εγκατάλειψης θα μεταφέρει την δυστυχία στην ελληνική οικογένεια.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητούν τη δημιουργία μόνιμων δομών Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους, την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου. Επίσης, την εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις προνοιακές δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι εφαρμοστές της μνημονιακής πολιτικής μετατρέπουν τα πάντα (υγεία, παιδεία, πρόνοια, ΧΥΤΑ) σε μπίζνα. Αυτές οι πολιτικές δεν αποτελούν λύση αλλά εισβολή της λογικής του κέρδους σε κάθε κοινωνικό αγαθό.
Τα διογκούμενα κοινωνικά προβλήματα επιβάλλουν να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» σε αορίστου χρόνου, το προσωπικό να ενταχθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. ώστε να διατηρηθούν οι παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: