Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΚΚΕ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΑΜ

Νέα κόντρα, αυτή τη φορά με αφορμή το ΕΑΜ, ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, στέλοντας στις ελληνικές καλένδες κάθε πιθανότητα για συνεργασία των δύο πολιτικών σχηματισμών.
Αφορμή ήταν η νέα πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τις «δυνάμεις που έχουν αίσθηση κοινωνικής ευθύνης ....
για τη σωτηρία της χώρας και του λαού» να συνταχθούν σ' ένα κοινό μέτωπο, καθώς και η αναφορά του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε «σεχταρισμούς» του ΚΚΕ. Ο ίδιος συνέκρινε τη σημερινή εποχή με την εποχή της συγκρότησης του ΕΑΜ.

«Καλούμε το ΚΚΕ να αφήσει τους σεχταρισμούς. Το ΕΑΜ πριν από 70 χρόνια συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την πείνα και από τον ξένο ζυγό, όχι μόνο στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας. Συμμετείχαν κι άλλες δυνάμεις εκεί, πέρα από σημαντικές πολιτικές διαφορές», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο «Αλτερ», καλώντας (και) το ΚΚΕ «να προχωρήσουμε μπροστά πριν να είναι αργά».

Η αντίδραση του ΚΚΕ ήρθε από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. «Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν "αρχές και αξίες" τύπου Μάαστριχτ, ΟΝΕ και ευρώ. Για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του ανδρώθηκε και συσπείρωσε το λαό», απάντησε ο Παναγιώτης Μεντρέκας.

Οπως είπε, «η σύγχρονη λαϊκή συμμαχία που μπορεί να σώσει και να δώσει λύση υπέρ του λαού πρέπει να έχει στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη διαγραφή του χρέους με τη λαϊκή εξουσία. Επειδή αυτά δεν τα θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ούτε μπορεί να φανταστεί το λαό οργανωμένο και πρωταγωνιστή, τα χαρακτηρίζουν "δευτέρα παρουσία"! Την ίδια στιγμή που προτείνουν σε διάφορες παραλλαγές ως σύγχρονο και ανανεωτικό να γίνει ανθρώπινος ο ξεπερασμένος καπιταλισμός και φιλολαϊκή η λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Η κατάληξη της δήλωσης του Παναγιώτη Μεντρέκα σε αυστηρό ύφος επί της ουσίας κλείνει κάθε συζήτηση για οποιουδήποτε είδους συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αρκετά χλευάσατε στο παρελθόν την ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Οσο και αν τη διαστρεβλώνετε δεν μπορείτε να κρύψετε την ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία και τα αδιέξοδά σας. Και η διαστρέβλωση έχει τα όριά της».

Θ. ΤΣΑΤΣΗΣ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: